2007 Chiang Rai

      Geen reacties op 2007 Chiang Rai
Dag 8 – Vrijdag 21 december
 
Om 6.00u staan we op om te genieten van het bush bush gevoel wat je hier in je bungalowtje hebt. We hebben gisteren Luck een sms gestuurd met de vraag of zij vanmorgen samen met ons wil ontbijten. Dan betalen wij voor haar, want zij zit ergens in de stad in een veeeeel mindere accommodatie. En ze verdient het wel om van een lekker ontbijt te genieten. Het is tenslotte een geweldige meid, waar we goed mee op kunnen schieten. We hebben om 7.30u afgesproken, en zitten we hier gezellig met zijn drieën te genieten van al het lekkers. Om 8.30u gaan we weer op weg. We gaan de Doi Tung Royal Villa met het bijbehorende National Park bezoeken. Deze villa is de woning van de moeder van de huidige Koning Bhumipol. En al ben je totaal niet geïnteresseerd in koningshuizen, net zoals wij, het is hier toch weer één pracht en praal. Het is echt de moeite waard. In het bijbehorende nationaal park is er een gigantisch mooie botanische tuin, en wat je hier ziet. Abnormaal, zoveel en zo mooi aangelegd. Weer een koffie break, en nog maar eens een Mocca koffie en nu met slagroom. Hmmm. 
 
Even in overleg met Luck, want we korten het programma vandaag weer in. Geen markt, geen bergstammen, geen “Wat” meer, we willen liever wat eerder in ons paradijsje terug zijn, zodat we er nog even van kunnen genieten. Een uurtje later gaan we wel bij leuke rieten hutten genieten van een heerlijke lunch. Wat is het eten hier overal lekker zeg, je eet je vingers er bij op, hmmm. Hierna gaan we op weg naar De Gouden Driehoek. Hier komen Thailand, Birma en Laos bij elkaar. Erg indrukwekkend om te zien. Vredig Thailand, oorlog voerend Birma, en in de verte het machtige China. Hier op het drielandenpunt stappen we weer in een longtailboot en varen we hier de Mekong River over. Eerst een stukje varen naar Birma, waar een groot casino aan de oever pronkt en dan verder op Thaise wateren. Erg leuk om hier weer hele andere Thaise gewoontes te zien. Oude vissers hutjes aan de oevers, die bijna op instorten staan, Een zgn. pont, die ze hier in Nederland bij het oud ijzer niet meer willen hebben, en natuurlijk weer een gigantische grote gouden Boeddha, die al van verre te zien is. We stappen uit de boot en op deze kade verblijven veel vrouwen en kinderen van verschillende bergstammen. Ze azen erop dat je met hun kids tegen een vergoeding op jouw foto wil. Zo komen ze o.a. aan hun inkomsten. We geven dan ook wat Bathjes aan de moederkes. Germ.
 
 
Nog een wandeling langs wat kramen van deze bergstammen en komen we aan bij het opium museum, wat we even bezoeken. Hier steken we veel informatie op, hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Opium is altijd de grootste bron van inkomsten geweest, en de geweldige koning Bhumipol heeft ervoor gezorgd dat dezelfde boeren nu rijst kunnen verbouwen. Daarom alleen al wordt de koning hier op een voetstuk geplaatst.
 
En nu op weg naar ons paradijsje. Wel nog even een koffiestop gemaakt want het is weer een behoorlijk afstand rijden. We hebben het erg gezellie met elkaar in het bussie, zelfs leuke Thaise muziek wordt er gedraaid. Om 16.30u komen we aan bij ons mooie resort. Eerst hebben we Luck ons prachtige bungalowtje laten zien, die weet ook niet hoe het er hier uitziet. Zij is ook verbaasd, zo mooi het allemaal is. Ze maakt nog wat foto’s van alles hier en gaat er vandoor. Wij gaan naar het zwembad, nog even snel genieten. Om 18.00u is het alweer donker, dus ja, dan maar naar de kamer. Ook geen straf. Even de was nakijken, die hebben we hier afgegeven en voor 550 Bath wordt alles weer schoon aangeleverd. Nog even de koffers ordenen en alles weer klaarleggen voor het vertrek van morgenvroeg. En natuurlijk nog even schommelen in de schommelbank, leuk hoor!! Dan snel douchen om weer te gaan genieten van het BBQ buffet. Een heerlijke plaats aan een tafeltje buiten waar we genieten van een subliem goed buffet.
 
Na het eten besluiten we met de shuttle bus naar de nightmarket te gaan. We hebben een afspraak om 21.00u vanaf het resort. Eenmaal op de markt aangekomen slenteren we hier wat rond. Het valt wel op dat het hier veel schoner is als waar we tot nu toe geweest zijn. Ook nog even zoeken of ze hier soms video bandjes verkopen, maar nee hoor. En deze vakantie is zo indrukwekkend dat er al 3 bandjes vol zijn. Er is hier ook zoveel te zien en vast te leggen. Voor de weg terug nemen we een Tuk-Tuk, dat is ook lachen zeg. Wat een ervaring!!!! Eenmaal bij ons resort aangekomen is het alweer na 23.00u, hoogste tijd om het verslag van vandaag even bij te werken en dan snel naar bed, het is weer .. laat, ha, ha. Ook hier zijn de dagen te kort!!!!
 
Dag 9 – Zaterdag 22 december
 
De wekker gezet op 6.15u, maar hier hebben we vandaag doorheen geslapen. Pas om 7.00u uit bed, dat wordt dus even haasten. Om 7.30u staat Luck alweer klaar om ons naar Chiang Mai te brengen. Maar we hebben het gered, net op tijd klaar met het ontbijt ontmoeten we elkaar in de lobby. Even uitchecken, en nu op weg naar Chiang Mai. Onderweg stoppen we bij een witte tempel, Wat Rong Khun. Deze keer geen goud wat er blinkt, maar een schitterende mooie witte, een plaatje om te zien.
 
Hier drinken we meteen koffie en gaan we nog eens op zoek naar de videobandjes. En ja hoor, gelukt. Daarna zetten we koers de bergen in. Een mooie rit die ons brengt bij hete bronnen en een “hot spring”. Dit zijn warm water bronnen op vulkanische grond. De temperatuur van dit water is 90 graden en de Thai kookt er zijn eieren in. En de hotspring is een omhoog spuitend warm water uit de grond.  Hier in de omgeving shoppen we wat, en heeft Hanny een Thaise broek gekocht. Voor Arikus slaan we wat biertjes in, want er zijn verkiezingen, en dan wordt alles hier 2 dagen droog gelegd in Thailand. Wat een giller zeg!!! Weer op pad en een tijdje later gaan we lunchen bij een prachtig gelegen gebouw, in een mooie omgeving met een Hollandse molen. Het moet niet gekker worden. Hier leert Luck ons nog meer Thaise gerechten eten, kip in een blad gebakken, Thaise noodles, en een Thaise soep, en we moeten bekennen, alles is overheerlijk. Nu gaan we nog een rondje langs wat fabriekjes maken. Eerst een zijdefabriek, erg interessant hoe de rups tot zijde ontwikkeld, een Thaise papieren paraplu fabriek. Ook erg leuk om te zien. En tot besluit een edelstenen en sieraden fabriek. Dit hoeft eigenlijk niet voor ons, maar goed, we zijn er geweest.
 
En nu willen we toch wel naar ons hotel in Chiang Mai, het is inmiddels alweer 17.00u geworden. Ietwat later komen we aan in ons gereserveerde Park Hotel. De eerste indruk is weer geweldig. Wel een hoog gebouw, maar we zitten hier ook weer in een grote stad. Luck heeft ons nog allerlei tips gegeven, want zij en Wat gaan ons hier verlaten. Wat een rot moment, we zijn stiekem toch wat om elkaar gaan geven, maf hoor. Maar er is een tijd van komen en een tijd van gaan, dus hebben we geen keuze hierin. We zwaaien ze nog na, en hier staan we dan. Even bijkomen van het emotionele afscheid, een kleine dip. Maar even later genieten we toch wel weer van onze kamer hier. Geen vergelijking met het mooie vorige resort, maar zo is het overal anders.
 
En dat vanaf nu bijna niets meer moet is dit ook wel een lekker gevoel. Alleen morgen nog een geplande dag, en dan hebben we vrijaf. De koffers worden weer geopend en het nodige eruit gehaald. Even later gaan we de omgeving maar eens verkennen. In de lift naar beneden hangt ook een aanplakbiljet over het alcohol verbod. En zelfs drie dagen i.p.v. twee. Maar aan de overkant van het hotel vinden we een verkoper die morgenavond als het goed donker is nog wel wat biertjes aan ons wil verkopen. Nog even wat rondstruinen en dan eerst maar eens douchen.
 
Om 20.30u gaan we met de Tuk-Tuk naar de nightbazaar. Dit is een tip van Luck. We bieden 50 Bath voor een rit met de Tuk-Tuk, en daar gaan we. Het is wel leuk in zo´n Tuk-Tuk. Echt lachen hoor!!! Op de nightbazaar wandelen we ruim anderhalf uur rond. Echt van alles is hier weer te koop. Zelfs honden, geen enkel probleem. En natuurlijk niet te vergeten, de vele eetstalletjes. Die zien er hier wel goed uit, bij gebrek aan beter kun je hier best eten. Maar wij kiezen voor zo safe als mogelijk.
 
Om 22.30u gaan we weer terug met een Tuk-Tuk, inclusief de Thaise schoenen voor 200 Bath. In ons hotel vragen we of ze de tosti die op de menukaart staat nog kunnen klaarmaken voor ons. En ja hoor, geen enkel probleem. Een lekkere kop koffie erbij en wij zijn weer helemaal tevree. Ook nu nog even het verslag bijwerken en dit zorgt ervoor dat het opnieuw erg laat is. Het lukt maar niet om lekker op tijd naar bed te gaan.