2007 Via Ayutthaya naar Phitsanuloke

      Geen reacties op 2007 Via Ayutthaya naar Phitsanuloke

Dag 6 – Woensdag 19 december

Om 6.00u wake up call!!!! Dit werkt goed zeg. Snel uit bed, een douchje pikken, even genieten van alle junglegeluiden op ons balkon, en op naar het ontbijt. Hier proberen we met handen en voeten aan te geven dat we een gebakken ei willen bestellen, maar dit mislukt. Ze kunnen  hier helemaal geen woord over de Thaise grens, dus dit haalt niet uit. We wachten gewoon tot dat Luck verschijnt, die kan ons vast helpen. En inderdaad, het was met Luck zo geregeld en zo genieten we uiteindelijk toch van een lekker ontbijt. We lopen nog een extra rondje om nog even snel te genieten van de amazing natuur en bijbehorende geluiden. En dan is het nu toch echt tijd om uit te checken al vinden we het erg jammer dat we nu alweer weg moeten. Maar het is niet anders, meteen een goed excuus om nog eens terug te gaan, ha, ha.

Om 7.30u gaan we op weg naar Ayutthaya. Hier bezoeken we in een tempelpark “Wat Pra Mahathat” en “Wat Pra Si San Phet” in een ruïne complex hier ter plaatse, en weer lekker aan een rivier. Zelfs zonder historische kennis adembenemend mooi om te zien. Deze middag nuttigen we een echte Thaise lunch in een plaatselijk restaurantje. Het is even schrikken met al die vreemde gerechtjes, maar uiteindelijk weer overheerlijk. Wel gek hoor, we hebben nog niets op wat niet lekker is.
 
Hierna reizen we verder naar Phitsanuloke. Wat is dit en lange rit zeg. We kletsen her en der wat in ons bussie, en besluiten in overleg een Boeddha bezoek over te slaan, en dan alleen het Boeddha fabriekje te bezoeken. Hier eenmaal aangekomen schrikken we van de situatie hoe dit hier gaat. Gewoon in een straat, op een binnenplaatsje, op een berg afval in onze ogen, staat een kunstenaar zijn gigantische Boeddha’s te waxen. Vreemd om dit te zien. De Big Boss vertrekt geen spier en wat verderop in deze puinhoop, zit een vogelopvang. Hier kijken we even rond en allerlei tropische vogels worden hier verzorgd tot dat ze weer de natuur in kunnen. Ook nog twee gigantische leguanen treffen we hier aan. Wij doneren nog wat Bathjes, en gaan weer verder op reis naar ons hotel in Phitsanuloke.
 
Hier komen we om 17.00u aan in Topland Plaza Hotel. Wel mooi om te zien. Eenmaal op de kamer, kijken we weer onze ogen uit. Een supercompleet verhaal hier. Waterkoker, koffie, thee, een prachtige badkamer enz. enz. Even relaxen, douchen en op zoek naar een restaurant. Hier in hetzelfde gebouw zit een hele verdieping met een allerlei food. Wij maken gebruik van een uitgebreid buffet diner voor 350 Bath pp (€ 7,00) Je raad het al, we smullen hier weer heerlijk van al het lekkers. En tot onze verbazing ook nog 2 verdiepingen shops. Ach ja, doen we ook nog even, of we nog geen winkeltjes gezien hebben, ha, ha. Hierna maken we nog een ommetje, maar het is hier niet echt plezierig om buiten te lopen. Een grote walm van allerlei baksels en een stank van alle bacteriën die hier de stoepen bevuilen. We gaan dan ook snel rechtsomkeer naar onze kamer. Hier even een keer de koffers ordenen, want die worden niet uitgepakt als je dagelijks op doorreis bent. Meteen alles weer klaarleggen voor het vertrek van morgen, en dan is het alweer bedtijd. We zitten hier allebei met een vermoeide blik te kijken, en dan is het bed de beste oplossing. Goodnight!!!!