2007 Via Don Wai naar River Kwai

      Geen reacties op 2007 Via Don Wai naar River Kwai
Dag 5 – Dinsdag 18 december
 
Vanmorgen het laatste ontbijt in Tong Tara River Hotel, we gaan Bangkok verlaten. Om 9.15u rijd het busje met Wat voor om te vertrekken naar Don Wai. Luck is al vroeg in ons hotel en we kletsen er gezellig op los. Nu even de koffers in de kamer halen, uitchecken, en daar gaan we dan.
 
De rit naar Don Wai verloopt vrij snel voor Thaise begrippen. We treffen hier een leuke en vrij schone markt aan. Wel weer de vele etenswaren, bakken en braaien, daar kun je hier in Thailand niet omheen, dat blijkt wel. We proeven hier zelfs wat lekkere zoete producten. Ook drinken we nog een kop Thaise koffie, heerlijk aan de rivier. Wat is dit toch genieten zeg. Weer de vissen voeren, en als je het voer in het water gooit, komen er echt honderden in het zicht. Volgens Luck zit hier veel catfish, die wel 200 kilo kunnen worden. Nou ja!!
 
Hier gaan we weer varen, liggend in een longtailboot, door kleine klongs (kanaaltjes). Weer adembenemend mooi hier. De motor van de boot wordt hier uitgezet, wat de rust en de geweldige natuur ten goede komt. Je krijgt hier gewoon een vreemd gevoel bij, in positieve zin dan. Toppie, toppie!!!!
 
Wel wordt verteld dat hier veel gevaarlijk spul voorkomt, zelfs vele slangen. En wil je die zien hier wordt er volgens Luck bijvoorbeeld een kip in het water gegooid en als de slang in de buurt is, hapt ie meteen. Bah, bah. Het idee alleen al. Maar goed, dat is de natuur hier. Daarom staan vrijwel alle huizen hier op palen. En net voor het einde van de mooie tour hier door de klongs, zien we met onze eigen ogen nog een python weg schieten. Zie je wel……………………brrrrrr.
 
Na dit moois klimmen we weer aan wal, en gaan we op weg naar Park Rose Garden. Hier aangekomen treffen we een soort botanische tuin aan waar van alles te bekijken is. En op een looppad komen we weer een engerd tegen, een alligator!!! We wandelen hier wat rond, en gaan richting het buffet voor de lunch. Hier even de Thaise noodles geproefd en het is heerlijk. Maar zelfs de voor ons bekende warme beenham is hier te verorberen. Dus voor ieder wat wils. Hierna gaan we nog een olifantenshow bijwonen en verderop in dit park wordt er ook nog een voorstelling gegeven van Thaise leefgewoontes, de 4 verschillende districten van het land in een show en dans uitvoering. Erg leuk om te zien.
 
Dit zorgt ervoor dat het inmiddels alweer 15.15u is geworden en we moeten nog naar de River Kwai. Dus enige haast is geboden. We nemen snel plaats in ons taxi busje, en gaan we op pad naar Kanchanaburi. Eerst een bezoek aan het oorlogsmuseum, wat Arikus helemaal geweldig, nou das niet het gepaste woord hiervoor, erg indrukwekkend vind. En hier begint de avond al te vallen, dus eenmaal bij de begraafplaats van de gesneuvelde militairen hebben we eigenlijk te weinig tijd om deze goed te bekijken. Want we willen ook nog even snel naar de brug voordat het echt donker is. Wat een ervaring hier in Kanchanaburi.
 
Nu is het tijd ons bij ons hotel af te laten zetten, hier in Kanchanaburi. Onderweg zien we veel armoede onder de bevolking. Dat dit kan met zoveel goud en glitter, waar ze ook nog hun laatste geld aan uitgeven. Hier kunnen wij eigenlijk wel een voorbeeld aan nemen zeg.  Als we ruim een half uur later aankomen bij ons gereserveerde hotel Royal River Kwai Resort en Spa is het al pikdonker. Even inchecken en op naar de kamer. Een eenvoudige kamer, wel met een balkon, waar we meteen even gebruik van maken. We zetten zelf even een kop koffie en dan nog even douchen. Want wat een saunatemperaturen hier de hele dag. En zo zijn tot nu toe alle dagen, poepie heet en erg benauwd, dus we soppen heel de dag in het zweet, maar dat hoort er gewoon bij, ook dit is Thailand.
 
We besluiten toch nog even een hapje te eten in het restaurant. Dat ziet er eenvoudig maar gezellig uit. Even de menukaart ontcijferen, en we bestellen allebei heel veilig een Spaghetti Bolognese, 150 Bath €3,00 p.p. En daar komt het bord, een dotje Spaghetti met een gehaktsausje erop. We keken elkaar aan en dachten van alles, maar het was weer heerlijk hoor!!!! Nog een lekkere kop koffie als toetje en dan rekenen we maar eens af en dat is toch wel lachen, 490 Bath (€ 10,00) voor 2 spaghetti, bier, water en 2 koffie.
 
Als we opstaan van onze tafel hebben we bezoek van grote gifgroene kikker met gele strepen onder onze stoel. O, o, al die beessies in deze prachtige natuur. En ja hoor, hier staat in de lobby ook een computer, waar we even internet proberen, en warempel, het werkt. Uiteindelijk hier wel 1,5 uur gezeten, even  email checken, en eindelijk even MSNen met Danny en Kim. Toch wel lekker even contact  te hebben met het thuisfront. Meteen ook maar even enkele belangstellende van het thuisfront ook nog een email gestuurd met de belevenissen tot nu toe, zijn die ook meteen op de hoogte. Nu maar snel naar bed, want morgen weer een heavy dag.