2007 Via Sukothai naar Chiang Rai

      Geen reacties op 2007 Via Sukothai naar Chiang Rai
Dag 7 – Donderdag 20 december
 
Vandaag krijgen we weer om 6.00u een wake up call. Er staat weer een behoorlijke reis op het programma, helemaal naar Chiang Rai, meer dan 400 kilometer hier vandaan. Dus dat belooft wat. Snel lekker douchen, de koffers weer sluiten, alvast beneden in de lobby zetten zodat we alleen nog maar hoeven uit te checken. Eerst nog even genieten van een voortreffelijk ontbijt, uitchecken en nog snel een sigaretje buiten roken. En dan hup in ons bussie.
 
We gaan eerst een bezoek brengen aan Sukothai. Hier bezoeken we het Historical Park, een ommuurde stad vol met Boeddha beelden. Je kunt hier kiezen of met de bus of met de fiets dit park rond te rijden. Wij kiezen voor de bus. En geen probleem, overal stappen we uit en lopen we een tijdje rond. Luck legt van alles uit over de historie, en het is erg indrukwekkend, zowel de verhalen als wat je ziet hier. En heet dat het is, poeh poeh. De Thai loopt hier met een paraplu boven zijn hoofd tegen de zon. Nou ja zeg, bij ons is die tegen de regen. Zo zie je maar, voor alles is er een oplossing. Aan de overkant van dit Historical Park genieten we nog even van een lekkere kop koffie, en gaan we weer op doorreis.
 
Na weer zo’n 200km gereden te heben, gaan we lunchen in een plaatselijk restaurant. Hier een Thaise menukaart, dus Luck besteld voor ons. Eerst even de kat uit de boom kijken, maar het wordt weer smullen. En weer met uitzicht op het water. Een kop koffie tot besluit en we gaan weer on route. We vragen aan Luck of er ergens onderweg een pinautomaat te vinden is en even later stoppen we om de portemonai weer te vullen. Luck maakte van de gelegenheid gebruik, en vraagt ons of wij het  goed vinden dat zij even wat werkkleding koopt voor haar familie. Natuurlijk vinden wij dit goed, wel lekker even uit het busje. We shoppen we hier even wat rond. Echt een klein Thais dorpje wat erg gezellig aandoet. In de stalletjes langs de weg verkopen ze hier veelal natuurzuivere katoenen kleding, die ze zelf verven. Deze dragen ze voor het werk op de rijstvelden e.d. Het ziet eruit zoals in Nederland een boerenkiel. Echt apart om te zien, en erg makkelijk dragen natuurlijk. Hanny vind ook nog een leuk bloesje, maar ja, die Thaise maten, daar passen onze westerse buikjes niet in. Luck doet veel moeite voor Hanny om toch nog een passende maat te vinden en sjouwt winkeltje in en winkeltje uit. Maar zonder resultaat. En Arikus kletst wat met Wat de chauffeur, die het lekker vind als Arikus af en toe een shagje voor hem draait. Best gezellie zo te reizen.
 
Dan toch weer snel verder, we hebben nog een hele trip voor de boeg. In overleg met Luck hebben we voor vandaag een tempelbezoek en een marktje van het programma geschrapt. Dan zijn we waarschijnlijk wat vroeger in Chiang Rai. Om ongeveer 16.00u stoppen we bij een soort koffiehuis, met allerlei verschillende soorten koffie. Hanny een lekkere Mokka koffie en Arikus een Shinga biertje. Wel wordt het bier in een ondoorzichtig plastic beker gedaan, want tussen 13.00u en 17.00u is er eigenlijk geen verkoop van alcohol. Hoezo maf. We kijken hier nog even wat rond, maken meteen gebruik van goede toiletten, best een leuke omgeving om hier even te zijn. Hier treffen we ook nog een volle bus Nederlandse toeristen, en nu wordt het ons eens temeer duidelijk hoe fijn het is dat wij een privéreis hebben geboekt. We mogen er niet aan denken, met meer als 20 personen op pad te zijn.
 
Eindelijk arriveren we om 18.30u in The Legend Resort in Chiang Rai. We worden gewoon stil van alles wat we hier zien. Per hotelbezoek gaat de luxe omhoog. Een bungalowtje, met stromend water voor de deur, een leuke schommelbank op een klein terrasje, een buitendouche, een fantastische kamer, geweldig zeg. Hier ploffen we dan ook even neer op ons terras en laten het even op ons indringen. Waar hebben we het aan verdient, wat geweldig. Alles overtreft iedere keer het vorige, al zou je denken dat dat niet kan. Na gedoucht te hebben gaan we eens kijken wat het BBQ buffet inhoudt. Ook dit is boven alles verheven. Helemaal super. Wel een wat hoger prijskaartje, maar dat mag de pret niet drukken. Dit is het echt dubbel en dwars waard. De dag zit er nu bijna op, nog even interneten, en ja hoor, Kim is online, dus 1 uur later gaan we pas weer terug naar de kamer. En toch nog even ons dagboekje bijwerken wat er voor zorgt dat het weer TE laat is voordat we in bed liggen.