2009 Reisverhaal Cambrils

      Geen reacties op 2009 Reisverhaal Cambrils
Vakantie Cambrils 03-08-2009 t/m 16-8-2009
 
Maandag 03-08-2009   
 
8.15 u. Opstaan en een heerlijk ontbijtje maken. Brood met een heerlijk spiegeleitje. Nog wat aanrommelen, plantjes water geven, afwasje doen, douchen en dan nog even naar Cor en Toos voor een kop koffie wat ervoor zorgt dat we pas om 10.45u van huis vertrekken, en eerst ook nog even langs de Renault garage gaan om de bus weg te brengen. Maar niet getreurd om 11.00u rijden we op de A2 richting Maastricht. Daar komen we om 12.15u aan. Eerst even de auto parkeren. Een rondje over het plein laat ons zien dat het nog erg stilletjes is.
 
Van Rekro staan er maar 6 bussen, dat is dan ook niet echt veel. Hier is ook de recessie zichtbaar!!! Even informeren naar ons busnummer ,wij gaan met bus nr 1 op pad, een combinatie met vakantiegangers naar Benidorm.  Eerst op zoek naar een kop koffie, uiteindelijk bestellen we deze bij een restaurantje op het plein. Naar mate de tijd vordert wordt het stilletjes aan steeds drukker, uiteindelijk worden het 10 bussen Rekro/Snoeink Reizen.  En nu is het zover, om 13.30u mogen we de bus in. Het gaat een beetje rommelig, maar we zijn aan de goden overgeleverd, dus geduld overwint alles. We zitten nu op onze plaats in de bus. Boven voorin, dit hebben we als voorkeur opgegeven, dus helemaal TOP!!! Het is een gloednieuwe bus, waar nu een extra trapje voorin zit, wat dan ook zorgt dat er op beenruimte ingeleverd wordt. Inmiddels is het 13.45u en daar gaan we dan, op weg naar Spanje!!!
 
15.30 u. We komen aan in Martelange om te tanken en een rook stopje te maken. Daar maken gretig gebruik van, en zoals altijd heel veel aansluitende bussen om van de kortingen op de brandstof gebruik te maken. Om 15.45u weer door naar Sandacourt.
 
18.15 u. Dinerstop in Sandacourt. We krijgen hier 40 minuten de tijd om eventueel wat te eten, van het sanitair gebruik te maken en voor de liefhebbers een peukie te roken. Wij zoeken het Arché restaurantje en kiezen een Petit Prix Menu, wat we samen delen, een Fantaatje en een Heineken erbij, en voila, smullen maar. Het is nog lekker ook, dus dat is mooi meegenomen. Daarna sjokken we nog even buiten rond,en proberen wat foto’s te maken. Tot onze verbazing komt de hostess aanlopen en die verteld ons dat we te laat zijn. O, o, dat kan toch niet waar zijn, we hebben in het geheel niet meer op de tijd gelet. Hebben wij weer!!! En we hebben er zo wie zo altijd een hekel aan als er mensen niet op tijd bij de bus terug zijn, en nu zijn WIJ van die lastpakken. Maar dit is de 1e keer van de 14 busreizen, zo zie je maar, het kan de beste overkomen. Snel spoeden we naar de bus en nemen we plaats. En nu snel verder op de Route de Soleil.
 
21.10 u. Stop in Macon. We krijgen hier 20 minuten de tijd om onze blaas te legen en voor de verslaafden onder ons even het nicotinegehalte op peil te brengen. We blijven nu maar lekker dichtbij de bus, zodat we nu NIET te laat zullen zijn. Beetje rondlopen,dicht om het busje, ha, ha, en de 20 minuten vliegen toch weer om. Snel in de bus en verder op pad. Zie nog  een  vrachtwagenchauffeur met zijn laptopje zitten, dus ook snel even kijken of er een verbinding te maken is, maar dat gaat dus niet. Kijkend naar de ondergaande zon rijden we weer verder. Ach ja, kan nu wel mooi iedere keer het reis verslagje live bijwerken. Na ieder stopje ga ik even aan de slag, vergeet ik de plaatsnamen tenminste niet, en kan ik deze reis nu helemaal goed op papier zetten. We rijden nu richting Lyon, zie net pop de borden staan dat het nog 60km is. Tot de volgende stop dan maar weer.
 
Dinsdag 04-08-2009
 

0.50 u. De nachtstop in Monarche. Even plassen, even roken, en om 1.10u weer de bus in. Even mijn wonderpilletjes innemen, en dan is er van verslagje bijhouden geen sprake meer, heerlijk pitten en morgenvroeg in Spanje wakker worden, das alles wat deze nacht nog te melden valt, hi, hi. In gedachte wens ik de hele bus een goeie nacht en tot morgenvroeg.  GOODNIGHT.

 
6.20 u. Goedemorgen. Gewekt door de muzikale haan, worden de meeste vakantiegangers wakker. Zo ook ik. Wat heb ik heerlijk geslapen zeg, helemaal knock-out, echt WONDERPILLEN!!!  Niks spannends te melden van de afgelopen nacht alleen …… we zijn al bijna in Salou. Dat schiet lekker op. Driekie is wat sjaggie, want die heeft geen nacht stopje gehad om even te kunnen roken, oei, oei, en heeft maar een kort tukkie gedaan. Daar heb IK nou helemaal geen last van, ha, ha. We krijgen een lekker  bakkie koffie van de hostess met een lekker broodje erbij. Hmmmmm. Nog een paar kilometer en zijn we in Cambrils. Ga strakkies verder met mn verslagje. Tot later!!!!
 
6.45 u. Hier zitten we dan bij Best Maritim op het muurtje te wachten tot de receptioniste er is. Die schijnt pas om 8.00u te komen. Dit is een minpuntje, we zijn echt te vroeg nu, maar de bus moet nog door naar Benidorm, en dat schijnt de reden te zijn van ons erg vroege drop off hier. We zijn afgezet door een Mercedes Vito, met gezellige chauffeur, die ons vanaf het pleintje bij  Delfin Park naar hier gebracht heeft. Hij vertelde van alles over Salou, wat alle vernieuwingen zijn, zoals bv een geheel nieuwe boulevard bij Negresco. We besluiten maar eens een rondje te wandelen hier in de buurt, beginnend over de boulevard richting Salou. Op het eerste oog is er vrijwel niets veranderd in de directe omgeving. We ontdekken een bar-café aan de boulevard waar de koffie al bruin is. Deze dan ook maar snel besteld, en we genieten hier van het geweldige uitzicht ook over zee.
 
Dat is dus meteen voortreffelijk. Wel is er bewolking, en wij vertrouwen erop dat dat nog wel opentrekt vandaag. De temperatuur is al wel lekker.  We vervolgen onze weg via de achterkant van de boulevard, en meteen een bezoekje aan een supermarkt, en zo komen we weer aan bij Best Maritim. En het personeel was al druk aan het werk. Dus nu even inchecken, en we krijgen kamer 4016 toegewezen. Wij met de lift op speurtocht waar die kamer ongeveer zal zijn, en we constateren dat we erg in een hoekje komen te zitten, en Driekie gaat dus even opnieuw naar de receptie om te kijken of er een andere optie is. En ja hoor, we krijgen nu kamer 2026. Wij tellen vanaf de buitenkant, en we zijn tevreden, al weten we niet helemaal precies waar het zal zijn. We zien straks wel.
 
Eerst maar eens ontbijten. We sluiten aan in de rij van gasten, die ontstaan is in het gangetje naar de eetzaal, en we staan hier met het kaartje van de kamer in de hand, wat er blijkbaar voor zorgt dat we gewoon naar een tafeltje geloodst worden, zonder dat wij ervoor moeten betalen. Dat is de winst, hi, hi. Nu heb ik het weer voor elkaar, uit de broodrooster komen vlammen, het brood is vast komen te zitten, en is gaan fikken. Met een bonzend hart ga ik even iemand roepen, en die lost het gelukkig snel op. Poeh poeh, ook dat nog. Heb al rode wangen van het gratis ontbijtje waar we erg van genieten, en nu ook dit nog. Ons buikje strak verlaten wij de eetzaal. Het is inmiddels al 10.45u en gaan we even informeren hoe het precies werkt hier met een wifi verbinding voor mn Asusje. En warempel, wifi in de receptieruimte en buiten op het terras. Snel even uitproberen. Met een inlogcode in de hand, en JIPPIE, ja, ja, verbinding. Even mail checken, MSN opstarten, het werkt allemaal perfect. Das erg hendig zullen we maar zeggen. Zo verstrijkt de tijd en is het al snel 12.30u, tijd om de sleutel van de kamer op te halen. Wij op zoek naar kamer 2026, en wat een verrassing, een kamer met frontaal zeezicht. Wauw zeg!!!!
 
Snel de koffers uitgepakt, netjes alles opgeruimd, een douchje pikken en dan naar het strand om een tukkie te doen. Het is nu al 15.00u dus het wordt tijd. Zo gezegd zo gedaan, en het was heerlijk. Stoeltje onder de plu, lekker windje erbij, wat wil een mens nog meer. Dit heet ONTHAASTEN!!! Om 18.00u gaan we ons boeltje weer inpakken om te gaan douchen en ons te laten verrassen met een avondmenu. En dat is grandioos, wat smullen we ervan. Mexicaanse themadiner, hmmmmm.
 
We besluiten weer naar de bar-café van  vanmorgen te gaan voor een bakkie en een borrel.  Het is hier heerlijk zitten, lekker aan de boulevard, op een hoek met toeristen die van de camping afkomen, dus we hebben veel bekijks. En wat denk je wat, ook WIFI hebben ze hier. Driekie gaat het laptopje snel halen in het hotel, en de avond kan niet meer stuk. Wifi op de laptop, biertje en kannetje Sangria erbij, gezellig muziekje op de achtergrond en de avond is op deze manier om voordat je er erg in hebt. Wat is deze dag supersnel gegaan, en is het nu dan ook de hoogste tijd om de binnenkant van de oogjes te bekijken. Op naar morgen!!!!
 
Woensdag 05-08-2009
 

7.30 u. Wakker zonder wekker. Das makkelijk, maar zal nog wel overgaan deze week. We hebben heerlijk geslapen in ons Spaanse bedje. Nu maar eens snel op ons fantastische balkon met zeezicht genieten van een lekkere kop koffie. Heb gister in de winkel zakjes espresso koffie kunnen kopen, en nu even proeven of het wat is. Erg lekker, dit is een succes. Dat komt dus helemaal goed deze vakantie.

Driekie ontwaakt, wordt wakker van de klotsende golven, en dat vind ie super. Het is echt helemaal top in deze kamer!!! Nu even douchen, om naar het ontbijt te gaan. De zon pikt al behoorlijk, goed weer dus.  We laten het ontbijt goed smaken. Daarna even internetten op het terras van Best Maritim, want met een sms van Kim worden we op de hoogte gesteld van een vliegtuig ongeluk op Koh Samui. Even NU.nl raadplegen, en inderdaad, na 5 minuten zijn we helemaal op de hoogte. We besluiten hierna na de markt te gaan in Cambrils. We hebben gisteren bij een tobacco shop een strippenkaart gekocht voor de bus, in de vorm van een pasje, erg makkelijk. En hier staan we nu, in de kokende zon bij het bushokje te wachten. Poepie heet zeg, maar daar is ie al. Even pasje scannen en klaar is kees. Op naar de markt. We stappen aan het begin van het centrum van Cambrils uit de bus, om door de winkelstraten naar de markt te gaan. Onderweg drinken we een kop koffie en meteen vragen we even waar de markt nu is, want volgens onze beleving moet deze hier in de buurt zijn, maar nee hoor, het is nog vele kilometers verder. Nu op een hele andere locatie als 7 jaar geleden. En wij gaan weer te voet op pad, en heet dat het is !!!!!

Ja, ja, weer een half uur later, eindelijk marktkramen in zicht, en heel veel van die zotte mensen zoals wij. Snikhete markt, badend in het zweet, en maar sjokken. We kopen het een en ander, en drinken een natje voor het verliezende vocht. We nemen de bus terug. Onze wandeling zit er nu wel even op hoor. Net op tijd in het hotel voor de lunch die tot 15.00u te gebruiken is. Het is weer heerlijk. De dag volgt met dezelfde indeling als gisteren, dus naar het strand, douchen, balkonnetje pikken, eten, naar bar-café, koffie, biertje, kannetje Sangria en tot besluit de oogjes toe. Tot morgen!!!!!
 
Donderdag 06-08-2009
 
8.15u. Zie je wel, het is al later als gisteren. Maar niet getreurd, we hebben tenslotte vakantie en de tijd aan ons zelf. Na het kopje koffie op het balkon, een douchje, ontbijten, nadat we weer aansluiten in een wacht rij om een tafeltje te bemachtigen. Het  is weer genieten van al het
lekkers. Even een sigaretje op het terras bij het hotel, laptoppie op tafel, maar internet werkt niet lekker op het moment. Laptopje weer dicht en op naar ONS bar-café voor een heerlijk kop koffie. Hier besluiten we eens over het spoor te gaan kijken en hoe en wat daar te vinden is. We gaan meteen maar kijken waar het station is waar vandaan we a.s. maandag gaan vertrekken naar Barcelona. Enkele kilometers verder treffen we inderdaad een station aan. Weer doorweekt van het natte zweet, informeren we binnen even hoe en wat naar Barcelona. Met een treinschema in de hand puffen we nog even na, en lopen verder richting het centrum tussen Salou en Cambrils in. Hier is er eigenlijk niets veranderd sinds 7 jaar geleden, en we struinen hier wat rond. En we drinken nog wat op een terrasje UIT de ZON. Wat is het HEET!!!!!!
 
Maar nu weer hetzelfde ritueel, we moeten ons spoeden naar het hotel voor de lunch, en vult de middag zich gelijk aan de vorige. Lunchen, strand, douchen en het avondeten. Vanavond besluiten we met de bus naar Salou te gaan. We stappen hier uit in het centrum, en beginnen onze trip met een kop koffie in een bar-café van dezelfde keten (Café-Centraal) als het ONZE op de boulevard bij ons hotel. Hierna trekken we door de winkel-straten van Salou, die weinig veranderd zijn. Erg veel mensen, om GEK van te worden, we lopen dan ook snel over de vernieuwde boulevard terug. Wat een prachtig werk hebben ze hier geleverd. We komen hier nieuwe fonteinen tegen, waar vroeger de kermis heeft gestaan. Helemaal geweldig om te zien. Een schouwspel van verlichting, lasers en water, op ritme van muziek. Er staan dan ook honderden toeschouwers dit alles gade te slaan. Helemaal geweldig!!!!
 
Hierna vervolgen we de weg terug naar ons Café-Centraal. Zo onze wandelactiviteit zit er nu wel op voor vandaag, en is het tijd voor een heerlijke Sangria en een Serveza. Onder het genot van dit lekkers krijgen we hier een schouwspel tussen Afrikanen die allerlei prullaria aan de man probeert te brengen en de politie zelfs op strandscooters, die ze hier proberen te verjagen. Wat kolderiek om te zien, alleen twijfelen wij wel over het resultaat van deze actie. Zo zijn ze weg en een paar minuten later ziet het er zwart van zoveel er weer terug komen. Maar goed, wel grappig om te zien. We zullen maar eens snel opstappen, het is alweer 0.30u en dan liggen we nog niet op bed hè. Op ons balkon genieten we altijd nog even voordat we gaan slapen van de zee en alles wat we voorbij zien komen. Dus nu toch maar snel onder de dekens en op naar morgen.
 
Vrijdag 07-08-2009
 
Weer heerlijk geslapen, alleen de airco moeten we niet zo koud meer instellen, want ik moet iedere ochtend ontdooien op het balkon, en dat kan niet goed zijn, ha, ha. Ook vandaag weer het vaste ochtend ritueel, koffie, douchen, ontbijten en koffie bij Café-Centraal. Hier besluiten we vandaag naar de markt in La Pineda te gaan. We nemen de bus er naar toe. Eerst door Salou, dan door Cap Salou wat inderdaad erg veranderd is, en dan de aankomst in La Pineda.
 
Wederom snikheet, dus gaan we eerst op zoek naar de croissanterie van jaren gelden, en warempel, hij bestaat nog. We bestellen koffie, maar het minicroissantje bij de koffie is er niet meer bij. Recessie zullen we maar zeggen. We vragen naar de weg hoe wij het beste op de markt kunnen komen. We kunnen met een flinke wandeling achterom over het plein van La Pascha discotheek de markt bereiken. Lekker ruim opgezet, niet zo benauwd, struinen we alle kraampjes af. Een tweetal uurtjes later nemen we een drankje op een terrasje aan de boulevard van La Pineda.
 
En wat denk je wat, Driekie is een plastic tasje met erin een bloesje voor Kweppie kwijtgeraakt op de markt. Na ons drankje snel op pad om de markt nog even over te lopen, en te kijken of we ergens nog wat kunnen ontdekken van ons groene plastic tasje. Maar nee hoor, dat is natuurlijk niet meer te vinden. Dan maar weer op weg naar de bushalte, want de eindtijd van de lunch komt alweer dichterbij, en moeten we alweer wat haasten om op tijd te verschijnen in ons hotel. Maar wel de moeite waard, het eten is heerlijk. De vraag is of het echt nodig is om op dit tijdstip ook te eten, das voor iedereen weer anders, maar Kweppies buikje kan het middageten best missen als het zou moeten. Na de lunch weer to the beach en is het voor je het weet alweer 19.00u en herhaald zich het ritueel, met elke avond weer wat later aan tafel te verschijnen, vandaag zelfs om 21.15u, we gaan al op de Spanjaarden lijken. Dan weer naar Café-Centraal. Daar treffen wij vandaag een stel uit Aalst bij, waar we mee babbelen en het wederom weer wat later maakt en we pas om 1.00u richting ons hotel wandelen. Snel naar bed, want morgen komen John en Kim ook naar hier, en die zullen ook wel vroeg aankomen. Doei, doei.
 
Zaterdag 08-08-2009
 
6.30u. Ring, ring, de telefoon, en ja hoor, Kim is onderweg naar onze kamer. Zie je wel, het is nog vroeger als dat wij verwachtte. Wat een tijden zijn dit zeg, en dat noemen ze dan vakantie, ha, ha. Even snel wat water koken om een kop koffie en thee te zetten voor onze gasten. En daar zijn ze, klop, klop op de deur. Gelukkig ook weer veilig aangekomen, dat is altijd toch nog enige angst als je zo lang onderweg bent. Heerlijk met zijn allen op ons balkon genieten we van ons bakkie en gaan we ons opfrissen voor het ontbijt, wat vandaag vroeger genuttigd gaat worden. John en Kim loodsen we mee, want het is hier dus geen waterdicht systeem waar we dan maar gretig gebruik van maken.
 
Na het ontbijt naar Café-Centraal voor een gebruikelijke kop koffie alleen nu met 4 personen. Daarna de weg achterom terug, even een bezoek aan de supermarkt, en dan snel naar het strand. Plu opzetten, strandstoeltje eronder, en uitrusten maar. Vandaag doen wij dan ook maar lui mee. En het is me toch weer heet!!!!Tot aan de lunch op het strand geluierd, en nu maar eens kijken hoe het gaat als John en Kim meegaan. Normaal begin je de dag van aankomst met het avondeten, en de vertrekdag met de lunch. En warempel, ook hier controleert niemand de kamer kaartjes. Dus wordt het weer verrukkelijk smullen van al het lekkers. Kim pakt’s middags op haar kamer de koffers uit en wij gaan opnieuw naar het strand waar later John en Kim zich bij ons voegen. En dan gaat het vaste ritueel weer aan de gang en voordat je het weet liggen we onder de dekens en sluiten onze oogjes. Inmiddels toch weer 1.00u, dus hoogste tijd.
 
Zondag 09-08-2009
 
Lekker op tijd opgestaan en zoals alle dagen werken we het vaste ochtendschema af. We besluiten na het ontbijt naar Cambrils centrum te wandelen. Zo gezegd zo gedaan, en na een uur flink door gestapt te hebben komen we in het centrum aan. Hier drinken we eerst een lekkere kop koffie, en WIFI is hier aanwezig, dus checken we even de mail, Nu.nl en dan zijn we weer bij.  We gaan tenslotte om Cambrils centrum te bekijken.
 
We vervolgen onze weg, en slenteren door de straatjes langs de shopjes. De terugweg nemen we toch maar de bus, want het is alweer poepie heet. Maar de bushalte was ook niet meer op de plaats van 7 jaar geleden en lopen we uiteindelijk vele malen langer als verwacht. Het lijkt wel een trainingskamp voor de 4 daagse, hi, hi. In het hotel aangekomen gaan we weer lunchen, en daarna, inmiddels al weer 16.00u, to the beach. Hierna zoals alle dagen douchen,het avond  eten, koffie en een borrel bij Café-Centraal als afsluiting van de dag. Vandaag een beetje op tijd naar bed, want morgen gaan we Barcelona bezoeken op Kim haar verjaardag.
 
Maandag 10-08-2009
 
Vandaag op tijd opgestaan, we gaan vroeg ontbijten. Hieperdepiep hoera!!!!!
 
Ons feestvarken gefeliciteerd en na het ontbijt snel op weg, want de trein vertrekt om 10.13u vanaf het station waar we eerst naar toe moeten wandelen. Het is een half uurtje lopen naar dit station, dus we hebben flink de pas erin. Eenmaal aangekomen bij het station kopen we de kaartjes, € 12,10 pp retour Salou-Barcelona.
 
Nu is het wachten op de trein op een toch wel vrij druk station. En het lijkt wel of we in Nederland zijn, de trein heeft vertraging!!!! 10 Minuten later als in het schema vertrekken we naar Barcelona, wat zo’n 1,5 uur zal duren voor we bij station Gracia uit stappen. Eenmaal aangekomen is het ook hier een drukte van jewelste en besluiten we net als ons vorige uitstapje koffie met gebak te nuttigen op de 9e  verdieping van het warenhuis
 
Hier heb je een fantastisch uitzicht over zowat heel Barcelona, helemaal geweldig om te zien. Nadat we de koffie op hebben gaan we de Ramblas over en bekijken we de levende standbeelden en diverse kraampjes en people van alle nationaliteiten die hier aanwezig zijn. Altijd weer een hele belevenis.
 
Aan het einde van de Ramblas nemen we een drankje op een terras, voordat we in de bus touristique stappen. Op dit terras worden we spontaan vermaakt door een clown, die met alle voorbij struinende mensen wat geks en grappigs uithaald. Erg gezellie en leuk om te zien. Maar we moeten nu toch echt de bus in. Even de kaartjes aan het loketje kopen, € 21.00 pp voor de hele dag. Wij bekijken even de routekaart en we starten met de rode route. Wederom geweldig mooi wat je allemaal om voorbij ziet komen. We stappen uit bij de kerk van Gaudie, SAGRADA DE FAMILIA.
 
Maar wat is het er druk zeg. Rijen dik om het van binnen te bekijken. Lijkt de Efteling wel, bordjes met de wachttijden erop. Nee, dit willen we niet, dus gaan we op zoek naar de broodjeszaak van PAINS. We hebben er kortingsbonnen van, die je bij de kaartjes van de bus krijgt. Maar dit was een sort off vergissing. Weer een behoorlijke lange wandeltrip voordat we er uiteindelijk aankomen.
 
Wel kunnen we er lekker buiten zitten onder wat bomen. Dit doen we dan ook  gedaan en kiezen we ieder een heerlijk broodjesmenu. Hmmm. Nu weer op zoek naar een opstappunt voor de bus touristique. Ja, ja, je gelooft het niet, maar het is opnieuw een ellenlange wandeling, en uiteindelijk vinden we weer de red route. En de tijd die vliegt. Het is als zo laat geworden dat we ons afvragen als we in deze bus blijven zitten of we het wel halen om op tijd, 19.25u, bij station Gracia aankomen. We besluiten dan ook maar op een wisselpunt in de blue route bus plaats te nemen en nu op station Sants uit te stappen.
 
Hier aangekomen lijkt het wel op een luchthaven, wat een mooi en vooral groot station. Duizenden mensen en vele perrons, o, o.  Even bij een infobalie geïnformeerd waarvandaan onze trein gaat vertrekken, en het valt niet tegen. We kunnen het moeiteloos vinden met deze geweldig duidelijke hulp, en mooi op tijd kunnen we in de trein stappen naar Salou, 19.35u. Maar die drukte zorgt er ook voor dat we uiteindelijk de hele treinrit van 1,5u moeten staan. Nou ja, dat is nou net niet fijn na zo’n overweldigende vermoeiende dag. Maar ja, wat doe je er aan, we hebben geen keus. Het is de laatste trein voor vandaag naar Salou.  Helemaal gebroken komen we aan in Salou om 21.05u. Nu nog tot besluit een half uur flink stappen naar ons hotel, waar we dan net nog gebruik kunnen maken van ons avondeten. Hier snel neergeploft, en eigenlijk hebben we het wel gehad voor vandaag. Maar… .. .. ..  toch nog even naar Café-Centraal Kim haar verjaardag afsluiten met een heerlijk kannetje S.. .. .. .. .. Hmmmm.
 
We hebben inmiddels weinig praatjes meer, en na de borrels zijn we snel ons bedje op gaan zoeken. Het is genoeg geweest voor vandaag. Hoogste tijd!!!!
 
Woensdag 12-08-2009
 
Hier zijn we weer. Weer een nieuwe dag. Vandaag gaan we na het ontbijt weer naar de markt in Cambrils. Kim heeft deze nog niet gezien. Nu weten we waar we uit moeten stappen. Zoals vorige week, dat overkomt ons vandaag niet. Op de markt hebben we ieder onze eigen route uitgezet, want het is hier zo druk en heet, das niet te doen met zn vieren. We lopen langs alle kraampjes op, en we kopen nog even een paar werkbroeken voor Driekie. Zijn maar € 10,00 per stuk, dus daar kunnen we geen buil aan vallen. We genieten tussendoor van een kop koffie en wat fris op een terrasje, want o, o, het is weer
achterlijk heet. Ruim anderhalf uur later op zoek naar de bus om terug naar ons hotel te gaan. Das grappig, John en Kim staan ook bij de bushalte. Wat een timing. Op naar de lunch, en na de lunch wat alweer 15.30u op de klok aangeeft, gaan we weer lekker to the beach.
 
Afwisselend onder de plu, in de zon, in de zee, onder de stranddouche. Wij vermaken ons hier opperbest tot ongeveer 19.00u. Weer douchen, eten, en afsluiten bij Café-Centraal. Wat een leven hè. Noem dat maar geen heerlijk vakantie. Lekker snurken onder het genot van de airco, die is hier niet weg te denken. Op naar morgen dan maar weer!!!
 
Donderdag 13-08-2009
 
Goedemorgen Cambrils. Wat is het toch verrukkelijk hier. Lekker op ons balkonnetje kijkend naar sportend Cambrils onder het genot van een kop koffie, opkomend zonnetje erbij. Wat willen we nog meer!!!! En zoals alle dagen, ontbijten, een sigaretje, even een kop koffie op ons vaste stekkie, waar we vanmorgen besluiten te gaan wandelen naar La Pineda. John gaat niet mee, das niet zijn ding.
 
Het wordt weer een hele trip. Is ongeveer zo’n 8 kilometer, dus ja, dan kun je nagaan wat ons hier te wachten staat. En dan niet te vergeten de temperatuur. We starten om 10.45u vanaf ons stekkie en gaan zo richting de boulevard van Salou. Hier volgen we onze route langs het strand, trappen omhoog, en de thermometer geeft hier 35 graden aan. Poeh poeh, maar wel leuk om te doen.
We vervolgen onze weg naar Hotel Best Negresco, waar we jaren geleden ook gelogeerd hebben. En wat een veranderingen hier zeg. Schijnt dat de eigenaar van Port Adventura hier alles opgekocht heeft, en waar voorheen een verbrand bos is geweest, heeft dit nu plaats gemaakt voor een prachtig wandelgebied. We besluiten bij Negresco wat te drinken en een plasje te plegen. Hier nemen we dan ook even op het terras aan het zwembad een drankje.Is wel erg leuk hier na zo’n lange tijd weer even te zijn. Nu weer verder, wandelend door naar La Pineda. Het wordt er niet makkelijker op, het wordt nog meer klimmen. Pfffff, wat een klus. Hoe maf kan een mens zijn zeg. Ach ja, we kiezen er zelf voor. Alleen maar luieren, dan weet je ook niet precies waar je geweest bent.
 
Dus klimmen en klauteren we Cap Salou door, totdat we uiteindelijk in La Pineda aankomen. Hier over de boulevard gewandeld, en een stopje gemaakt voor een verrukkelijke ijsco, zijn we uiteindelijk opgelopen naar de croissanterie van eerder deze week waar je de bushalte terug kunt pakken naar ons hotel. En dat is hard nodig, want je gelooft het niet, het is alweer 14.00u en zijn we dadelijk maar net op tijd terug voor de lunch, die je tot 15.00u kunt nuttigen. Dan weet je wel hoe lang we alweer op pad en actief zijn geweest. Zo gezegd zo gedaan en met de bus op pad terug naar ons hotel. Hier heerlijk gegeten en nu weer luieren op het strand. Geweldig hoor!!!! Om 18.00u pakken we ons boeltje weer in.
 
Na het avondeten gaan we Cambrils centrum in de avond bekijken. Zo gezegd zo gedaan. Met de bus gaan we nu, we hebben onze wandeling van vandaag er alweer ruimschoots opzitten. Aangekomen in Cambrils Centrum kijken we onze ogen uit. Wat een mensenmassa. En voor de prachtige ijssalons staan rijen mensen te wachten om een ijsje te kunnen kopen. De restaurantje, veelal visrestaurantjes zitten bomvol. En dan de winkeltjes, blijft leuk om in en uit te lopen. Arikus koopt een nieuwe trouwing, ha, ha, € 8.00, das lachen. Zijn 33 jaar oude trouwring heeft het begeven. En nu hebben we een leuke tijdelijke oplossing. En het kijkt nog leuk ook. Ik moet er nog even over nadenken. We slenteren her en der nog wat rond. En zo rond 22.15u vertrekken we weer met de bus naar Café-Centraal voor ons natje. Het is er weer gezellig druk. Daarna nog even op ons balkonnetje en dan snel de oogjes toe. Tot morgen!!!
 
Vrijdag 14-08-2009
 
Heerlijk geslapen, wat wil je na zo’n dag. Zoals alle dagen ook nu weer de opstart afgewerkt, en vandaag is het markt in La Pineda. Daar gaan we weer naar toe. Hoezo markt verslaafd!! Na de markt een terrasje pikken is nu ook weer aan de orde. Hier vullen we de ochtend mee tot aan de lunch en na de lunch lassen we weer een rustpauze in op het strand, waarna we weer douchen, avondeten, en hierna willen we nog een keer de show van de nieuwe fontijnen van Salou gaan bekijken. Met de fotocamera op zak gaan we wandelend naar de boulevard. Het is weer een fikse wandeling. En als we eenmaal aangekomen zijn dan is de verbazing groot. Er hangt een bordje dat er vandaag NO SHOW is. Nou ja, dan kunnen we het niet meer vastleggen, dit is onze laatste avond. Dat vinden we nou echt jammer. Maar niet getreurd, een kop koffie later, en wat foto’s schieten van de kleurenmassa, die gewoon iedere avond te zien is, lopen we gewoon weer terug. Wederom de fikse wandeling, foei foei, komen we aan in Café-Centraal, om hier de dag weer af te sluiten met een kannetje Sangria en enkele Serveza’s. 
 
Een dompertje is het wel, NO SHOW, maar we laten  ons humeur er niet door verpesten. We genieten hier van ons drankje beseffend dat dit voorlopig voorbij is. Het is de laatste avond, snik, snik. Koffers zijn alweer gepakt, want morgenvroeg moeten we om 10.00u van onze verrukkelijke kamer af zijn. Nog even genietend op ons balkonnetje vatten we nog even de vakantie samen en zijn we het er over eens dat het toch wel erg fijn is geweest de afgelopen 2 weken.Dit in ons achterhoofd gaan we snel naar bed voor ons laatste Spaanse tukkie deze vakantie. Goodnight!!!!
 
Zaterdag 15-08-2009
 
Vandaag op tijd op, want dit is de minder leuke kant van alles, we moeten ERUIT!!!! Weg van onze kamer, koffers in de bagageruimte, en er rest niks anders als nog een dagje vermaak op het strand. Dat doen we dan maar ook. Na het ontbijt gaan we voor de laatste keer naar Café-Centraal, en nemen even afscheid van het personeel. Daarna stallen we onze boedel in het zand en maken we er een luie dag van. We maken nog gebruik van de lunch, en in de namiddag kunnen we een sleutel krijgen van een kamer waar we ons voor het vertrek nog lekker kunnen douchen en omkleden voor de busreis terug. Het is toch altijd een gek moment, zo kom je aan, en zo is het alweer voorbij.
 
We halen onze koffers uit het bagageruim en wachten geduldig voor het hotel op onze transfer naar het plein bij Hotel Delfin. Het is de bedoeling dat ze ons om 18.45 ophalen, wederom met de Mercedes Vito.
 
                             
 
Om 19.00u zitten we in de bus en gaan we vertrekken. We hebben bus nr 3 naar Maastricht. Het is nu echt over, snik, snik. Maar tot onze verrassing gaan we eerst nog 33 personen ophalen in Sitges, daar zijn we nog niet eerder geweest, das ook wel weer leuk. Dit zorgt er wel voor dat we niet via de tolwegen rijden,maar we komen via mooie drukke wegen buiten om bv Barcelona te rijden, wat toch wel weer mooie uitzichten geeft. Het kost wel extra reistijd, waardoor we morgen later als normaal aan zullen komen in Maastricht. Ach  wat maakt het uit, een uurtje meer of minder.
 
We zitten weer goed hier bovenin. We komen om 20.00u aan in Sitges en het zit er knus uit hier. De passagiers die we nog op moeten halen hebben zich verzameld bij een bushokje, en even later is de bus vol en kan de terugreis echt beginnen. Hierna tuffen we richting Girona waar we om 21.30u aankomen om een stop te maken van een half uur. Om 22.00 uur vervolgen we onze route richting de Spaanse grens, en wordt ons verteld dat ongeveer 2,5 uur later de volgende stop zal zijn. Onderweg stoppen we nog bij een bus van Rekro die pech heeft,en we moeten er allemaal uit. Hier gezellig gebabbeld met de chauffeur van de kapotte bus, enne Leo, een grappig figuur. Hij noemt onze bus een swaffelbus, mannen swaffelen en dames gaan naar het toilet. Wat een ouwehoer zeg. En 20 minuten later vertrekken we weer. Nog meer oponthoud. Zo zie je maar. Uiteindelijk passeren we de Spaans-Franse grens pas om 23.20u, dus das erg laat in de route.
 
Zondag 16-08-2009
 
0.40u Een stop van 20 minuten in Bezier. Even een peukie roken, toiletje pikken, beentjes strekken en weer op pad verder de nacht in. De WONDERPILLEN weer onder de neus gestopt, wat er voor zorgt dat het ontwaken ’s morgens pas om 7.45u plaats vind. Het is wel een onrustige woelige nacht geweest. Maar dat mag de pret niet drukken, we zijn al aardig opgeschoten. Er zit weer een stop aan te komen. Schoentjes aan, en heerlijk de benen strekken, want das wel nodig inmiddels. Helemaal stief!!!!!
 
Geen idee waar we nu zijn. Een klein benzinestationnetje onder Touls volgens sommigen onder ons. Hier vertrekken we weer om 9.00u en vervolgen we rustig de weg naar ons eigen Nederlandje !!!!
 
Bedankt voor het lezen van het verslag, wij hopen dat jullie er van genoten hebben!

 

Hier kunt u de foto’s bekijken van onze fijne vakantie