2010 Pattaya

      Geen reacties op 2010 Pattaya
Pattaya en de terugweg naar huis
Vrijdag 15-01-2010 ChiangMai – Bangkok – Pattaya met Bangkok Airways 09.55u -11.15u
 
Om 7.00u staan we op. Koffie, douchen, alles inpakken, en op naar het ontbijt. Hier zitten we al om 7.45u en na even wachten komt het personeel van Daphne tevoorschijn en die bakken een lekker ei en pannenkoek voor ons. We eten ons fruitschaaltje leeg, sapje drinken we op, en daar staat de chauffeur al op ons te wachten. Nog een kop koffie en daar gaan we dan. We nemen afscheid van Daphne, laten zelfs spontaan een traantje pingelen. Nou ja zeg, moet niet gekker worden. Na 4 dagen deze reactie, dat zegt wel genoeg, toch!!
 
We rijden we naar de luchthaven met Charief, onze vaste chauffeur van het guesthouse. Die zet ons netjes af, we betalen hem 200 Bath, en checken in. We mogen nog even naar buiten en kunnen nog een sigaretje roken voordat we naar de gate moeten. Mooi op tijd, 10.05u, vertrekken we met Bangkok Air naar Bangkok. Om 11.05u landen we hier en om 12.00u zitten we alweer in het busje van Bell Travel Service, die makkelijk te vinden is op de onderste verdieping van de luchthaven. En het mooiste komt nog, die brengt ons voor 200 Bath pp naar Pattaya, 2 uur in het busje, wat een prijzen zeg.
 
Via het busstation van Pattaya, waar we in MiniVan overstappen, arriveren we bij ons hotel Siam Bayshore Resort om 15.00u.  En wat voor een hotel, poepie sjiek, mooi aan zee. Ook hier kijken we onze ogen uit, en eenmaal op de kamer, voelen we ons weer eens even Willem en Maxima. Een loei grote kamer, nr 3002, met een geweldige inrichting en recht op zee kijkend, zitten we hier te genieten op ons balkonnetje. Een prettige bijkomstigheid is, dat het balkon uit ze zon is, wat hier eigenlijk wel belangrijk is. En geen aircounit, dus eindelijk rust, hè, hè. Na een poosje lopen we de straat door die later de Walkingstreet blijkt te zijn. Hij begint op 50 meter afstand van ons hotel, dus we zijn benieuwd hoe het hier ’s avonds is. We wandelen op ons gemak over de boulevard langs de zee, wat mooi aangelegd is. En bij een Pizzahut achtig restaurant gaan we wat eten, want Kweppie heeft weer eens honger, ha, ha. Driekie kiest een spaghetti en Kweppie een rijstschoteltje met spinazie en ham. De spaghetti lijkt wel op taaie schoenveters, maar de rijstschotel is heerlijk. Hierna lopen we weer terug en geven onze ogen goed de kost. Maar ook hier is het een leven wat niet te bevatten is. Geen echte Thaise gewoontes, maar een wereld waar iedereen van alle delen van de aardbol helemaal uit zijn dak kan gaan. Pure commercie en toeristische toestanden.
 
Eenmaal in ons hotel en genieten we van ons balkonnetje, met het geweldige uitzicht. Ook zoeken we nog even het telefoonnummer van onze vriend Henk de Vries, die hier ook in Pattaya is, en proberen hem te bellen. En ja hoor, we krijgen hem aan de lijn. We spreken af dat we hem misschien zien bij Utopia bar. Hebben we meteen weer een reden om op pad te gaan. En zo rond 20.30 lopen we aan. En wat we nu allemaal zien hier in Walkingstreet en de boulevard, niet te geloven. Honderden meisjes van plezier, ladyboys, helemaal plastisch omgebouwd, en duizenden hulpeloze mannen die van al het vrouwelijk schoon hier helemaal in de war raken. Ook tussen alle deze dames worden er Thaibox wedstrijden gehouden. En het gaat er flink op zeg. Kan niet goed zijn voor de hersenen, maar die hebben ze denk toch al niet, mafkezen!! Wat een wereld. We lopen zoals gewoonlijk weer vele kilometers, maar komen geen Utopia tegen. Tot het einde van de boulevard gewandeld, en dan maar weer terug. En het is één grote tippelzone onderweg. We kijken onze ogen uit hier. Kilometers lang de wallen van Amsterdam, alleen dan buiten, en niet ordinair, met fijne temperaturen, en het kijkt allemaal heel vredig. Dus je voelt je niet ongemakkelijk hier.
 
En je raad het nooit, komen we Utopia tegen net 100 meter van ons hotel. We kijken even, maar geen Henk, dus gaan we snel terug naar ons hotel, want het is zo laat als het gezellig is, alweer 0.30u. Om 01.00u doen we nog even de TV aan, en wat denk je, geen beeld. Eindelijk een TV en nog NIKS. Niet getreurd, even naar beneden en om 1.30u krijgen we een werkend exemplaar, en vallen we met de TV aan na 5 minuten in slaap. Erg hè.
 
Zaterdag 16-01-2010 Siam Bayshore Resort Pattaya
 
Hier zijn we dan weer, 8.15u ontwaakt en genieten nu van een kop koffie op het balkon. Even een douchje pikken en dan naar het ontbijt. Sodeju, wat een luxe hier, en wat een keus. Zo uitgebreid en vooral mooi opgemaakt alles, hebben we het zelden gehad. We kunnen lekker buiten zitten en genieten hier tot 11.00u van al het lekkers, en koffie zoveel je wilt. Kweppie heeft zelfs gerookte zalm op bruin brood op. Hmmm. Omdat internet van het hotel duur of alleen maar in hun computerruimte te gebruiken is, starten we na het ontbijt toch even het laptopje op, en vinden een netwerk waar we een internetverbinding mee maken. Even de emails bekijken, naar iedereen wat terugsturen, en dat was het dan weer.
 
We gaan nu maar eens even de strandzijde bekijken. Lekkere zonnebedjes op een vlonder. Hier ploffen we neer, want we zijn even uitgereist. Nu maar eens een dagje niets. Driekie wandelt de prachtige steiger af, koopt een drankje bij 7eleven, en  komt erbij zitten aan zee. Zo rond 14.30u komt Henk aanlopen. Hij heeft ons gevonden. En zoals Henk is, uit volle borst begint hij zijn verhalen te vertellen. Om 16.30u gaan we naar onze kamer en laten we hem ons paradijsje even bekijken. We drinken nog wat op het balkon en spreken af dat we om 19.30u bij Miky’s Shopping Mall elkaar zullen ontmoeten om met zijn allen te gaan eten. Zo gezegd zo gedaan, we wandelen er weer stevig op los, en net als we denken in een taxi te moeten stappen, zien we de tekst Miky’s Shopping Mall. Mooi op tijd, Henk zien we aan de overkant staan, en heeft zijn schatje bij. Wel heeft hij netjes gevraagd of wij er bezwaar tegen hebben als ze erbij zou zijn, maar dat hebben wij niet hoor. En dat krijgen we ook niet, het is een bescheiden dametje, lijkt in ieder geval absoluut geen gogo girl. We gaan eten bij een Hollands restaurant, waar je ook Thais kunt eten, waar wij echte liefhebbers van zijn. Hier smullen we weer, en gaan we kijken waar Henk hier verblijft in Pattaya. Hij heeft een leuke, erg grote kamer boven bar Boxing Roo, en vermaakt zich hier natuurlijk opperbest. Ook hier weer verschillende dames, die alle diensten leveren, ha, ha. We drinken wat met de eigenaar, ene Kenny, die hier met zo’n dame woont, zoals hij verteld. Daarna weet Henk nog een volgens hem gezellige bar, en lopen we erheen. Een gogobar met live music. We drinken hier wat, maar voelen ons hier niet echt op ons gemak. Hier zie je het allemaal van TE dichtbij. Allemaal mannen, helemaal achterlijk dol, omdat ze een vrouwtje voor één of meerdere nachten gevonden hebben. Niet ons ding. We gaan dan ook snel naar ons hotel, want het is ook nog eens erg laat inmiddels. Om 1.30u komen we eindelijk bij onze kamer aan, praten nog even na over als dat geks (voor ons dan) hier, en kruipen we om 2.00u onder de lakens. Hoogste tijd!!
 
Zondag 17-01-2010 Siam Bayshore Resort Pattaya
 
Beetje suffig opgestaan om 8.45u. Dat heb je hè, te laat naar bed, en dan ook nog een borrel op. Maar het ontbijt maakt alles weer goed, we genieten er opnieuw van. Weer internet aangeslingerd, en ja hoor. Het werkt. Niks nieuws te melden, dus dat is zo klaar. We gaan maar eens een rondje in en om ons hotel wandelen en bekijken hier alles met veel plezier. Wat een mooi complex is het hier toch. De uitgang waar we terecht komen lopen we gewoon maar uit, en nu gaan we op zoek naar zware Van Nelle. En ja hoor, het wordt weer ons oneindige wandeltripje. We lopen weer kilometers ver, en heet dat het is. Poeh, poeh!! Uiteindelijk vinden we op de terugweg dicht bij ons hotel!! een klein winkeltje waar ze de shag verkopen. Driekie weer blij, en we gaan weer lekker aan zee liggen. Je hebt hier heel de dag bekijks, volle boten met vele toeristen van over de hele wereld worden hier voor ons gedropt om ook Pattaya te bekijken. En sommige komen spugend en wel uit de boot gestapt. Dit maakt één ding duidelijk. Wij gaan dus niet naar het eiland Koh Sarn, de zee is hier echt wild. Nu herhaalt zich de middag net als gister, we kletsen weer wat met Henk, nou ja, luisteren naar hem, je komt er niet tussen, maar goed, het is erg gezellig. En zijn meisje zit er bij en kijkt er naar. Je zou het bijna zielig vinden, maar dit is hun leven. Nou, laat mij maar Hema worstjes verkopen hoor, ha, ha. We spreken om 20.00u af op dezelfde plaats en bij hotel Lek gaan we buffetten. Je betaald bij binnenkomst 180 Bath pp en je kunt eten tot je er bij neervalt. En het is echt lekker eten. Ook  bv BBQ spareribs, saté spiezen, een soort shoarmavlees en noem het maar op. En, het eerste soepje hebben we hier op. Groentesoep en cremesoep, hmmm. Lekker fruit na, kop koffie tot besluit, het is een groot succes. Hierna weer even naar Boxing Roo, een drankje nuttigen en om 0.15u komen we aan bij weer een gogobar, iets anders lijkt hier bijna niet te zijn, en hier hebben wij het zo gezien. Weer live music, wat hier overal te vinden is, vele dronken mannen, en de dames van plezier er omheen kroelend, valt het ons op dat wij het enigste getrouwde stel zijn hier. Maar zoals al eerder, niet ons ding. En het is alweer erg laat, dus hoogste tijd. Om 2.00u snel naar bed, want morgen is onze laatste hele dag, en het wordt stiekum iedere keer later. Het is uiteindelijk toch de bedoeling dat we wat uitgerust thuis komen.
 
Maandag 18-01-2010 Siam Bayshore Resort Pattaya
 
Om 7.45u wakker, even een plasje plegen, en toch nog even aan de lakens voelen. O, o, je snapt het al, de oogjes sluiten weer. En één uur later maakt Driekie Kweppie wakker. Het is wel fijn dat je hier tot 11.00u kunt ontbijten, dat geeft net wat meer ruimte, ha, ha. We genieten dan ook weer vaan al het lekkers, en vandaag geen internet. Geen verbinding te vinden. Dan niet hè.
 

We gaan vandaag eens de andere kant bekijken, richting de pier en haven. Hier ziet het er leuk uit. Propvolle oude houten boten die je op het eiland af gaan zetten. En hoe je op die boot moet klimmen. O, o, dat zal regelmatig mis gaan. Vanaf de kant, op een autoband, en dan een meters hoog schommelende boot. Ons niet gezien dus. We wandelen hier wat rond, schieten wat foto’s en lopen rustig aan naar de Beer Garden. Een lekker terras op zee gebouwd, hier zit je magnifiek. Een lekkere ijskoffie, en nog een kop hotkoffie, zo noemen ze dat hier, en zelfs een internetverbinding hier. Even de voorbereidingen maken voor het online inchecken wat vanavond.

Daarom hebben we met Henk afgesproken hier vanavond een beetje in de buurt te blijven, want we willen die gekke bende hier nog even op de video vast leggen. Hierna lopen we weer richting strand, en er zijn weer bedjes vrij. Hier ploffen we weer neer, en bekijken weer het schouwspel van boten, toeristen, ziek en wel en wat al verder hier te bekijken is. Zo vliegt de tijd en is het 17.00u wanneer we op de kamer aankomen.
 
Nu een kop koffie voor Kweppie, een borrel voor Driekie, en weer lekkere koekjes, die ze iedere dag komen brengen zo rond deze tijd. Nu even het verslag bijwerken op het laptopje, wat best wel weer de nodige tijd kost. Driekie doet een dutje op de achtergrond en om 20.00u hebben we afgesproken om in de Beer Garden te eten vanavond. Zo gezegd zo gedaan, en eenmaal bij Beergarden aangekomen, lijkt het wel of het eten van het bord waait. Even wachten op Henk wat die er van vind. En als hij arriveert besluiten we eerst maar even rond te lopen om te kijken of er een ander leuk adresje is. Maar hier in Walkingstreet zijn tientallen restaurants,vooral voor liefhebbers van vis, maar dat is voor ons niet van toeppassing. Zeker ruim 40 minuten later, de Walkingstreet op een neer gelopen, gaan we uiteindelijk toch bij de Beer Garden eten. Ze geven bij de menukaart met een een zoeklamp, want anders is de kaart niet te lezen. Echt leuk hier, het terras op zee. We bestellen ieder onze maaltijd, en het is weer geweldig. Hier zitten we wel tot 23.00u, en daarna gaan we nog één keer het los gebarstte wilde leven van Walkingstreet bekijken. Grappig verklede poppen, goochelaar, een ijscoman die allerlei gekke dingen met je ijsco doet voordat jij hem op eet, straatmuzikanten, streetdancers, noem het maar op. En niet te vergeten, de al eerder genoemde dames van plezier en de vele ladyboys, in de mooiste uitdossingen. We besluiten bij bar Utopia nog even wat te drinken. We lachen hier wat af, ook hier weer de ladyboys en meisjes van plezier die je komen bedienen. En zelfs tussendoor online ingecheckt, want hier in de bar hebben ze wel een internetverbinding. Het is hier reuze gezellig, een hele goede band met live Music. Het zorgt er wel voor dat wij pas om 03.00u op de kamer aankomen. Nu maar eens snel naar bed, morgen de vertrekdag!!!
 
Dinsdag 19-01-2010 Siam Bayshore Resort Pattaya
 
O, o, het is moeilijk vanmorgen, na weer een gezellige maar te laat geworden avond gister. Voor het ontbijt zijn we nog wel ruim op tijd, en zitten we weer heerlijk buiten, en smaakt het weer verrukkelijk. Wat zullen we dit gaan missen zeg. Hierna eerst even naar de receptie en vragen of ze de email met de boarding passen ontvangen hebben. Maar volgens de receptioniste ligt internet eruit. Nou ja zeg. Even nog wat vragen heen en weer, en ik moet nog een keer e-mailen naar een ander email adres van het hotel. En dit werkt, want terwijl we nog in de lobby zijn, roept de receptioniste al dat de boarding passen uitgeprint gaan worden. Oké, gelukt. Weer een geruststelling, want waar je hier een printservice zult vinden, geen idee.
 
En opnieuw gaan we wandelend naar de Beer Garden om er te genieten van een heerlijke kop ijskoffie en hot koffie. De ijskoffie is hier geweldig lekker. We gaan niet meer naar het strand, want volgens Henk is er een geweldige markt vandaag, en deze kun je het best bezoeken vanaf 14.00u in de middag. En daarom wordt het dan ook, al twijfelde Kweppie over 14.00u, een strandloze dag. We lopen nog wat rond in verschillende straatjes rondom Walkingstreet, want hier we hebben uiteindelijk pas om 14.00u afgesproken met Henk. En daar gaan we dan. Onderweg naar de markt, zijn er in deze straten leuke winkeltjes die wij nog niet eerder gezien hebben. Ook de echte Thaise bloemenwinkeltjes zitten hier. Straks even bloemen kopen voor het thuisfront. En zo sjokken we verder totdat we op de markt aankomen. En deze is niet onaardig, maar we hebben natuurlijk al zoveel markten gezien, dat dit toch één van de mindere is. Als we dit geweten hadden, dan had het strand toch de eerste keus geweest. Even proberen wat ingredienten te kopen waar we in de kookcursus mee gewerkt hebben, maar dit lukt niet echt. Het is een nadeel dat we voor de cursus niet naar de markt geweest zijn om zelf alles in te kopen, want nu is het hier niet duidelijk herkenbaar. Toch kopen we enkele kruiden op de gok, en dan zien we het thuis wel.
 
Hierna drinken we wat en spreekt Henk met ons af dat hij om 20.30u bij ons hotel zal zijn om afscheid te nemen van ons. Wij lopen terug, en onderweg komen we zelfs Shih Tzu’s in de verkoop tegen. Wat zielig zeg in een grote bak, helemaal levenloos. Ook nog even vlug langs de bloemenverkoop. We kopen wat aparte bloemen, en hopen dat ze de terugreis zullen overleven. We arriveren 17.00u in onze kamer, en gaan hier het laatste uur volmaken met douchen en de koffers inruimen en verzendklaar maken. Exact op tijd, 18.00u, checken we uit bij het hotel en reserveren nog even een taxi van het hotel naar de luchthaven in Bangkok. Nu gaan we genieten van onze laatste Thaise maaltijd, en raar maar waar, we gaan weer naar de Beer Garden. We bestellen een maaltijd en genieten hier weer van. We besluiten om een ijscoupe en koffie te gaan gebruiken bij een ijssalon die ons al een paar dagen opvalt, maar we nog niet geweest zijn. En wat lekker zeg, die ijscoupe, hmmm. Hierna nog een koffie, en dan een rekening, niet te geloven. Het ijs en de koffie is duurder als de twee complete maaltijden bij Beer Garden. Dit is hier ook niet te peilen, de prijzen lopen wel hééééééél erg uiteen. Maar niet getreurd, het is heerlijk, en we hebben er van genoten.  Nu snel naar het hotel, want ja, aan alles komt een end, zo ook aan het verblijf hier. Zoals afgesproken komt Henk om 20.30u naar ons hotel, en kletsen we wat heen en weer en om 21.00u stappen we in de taxi om naar de luchthaven te gaan. Een prachtige Toyota, die ons naar de luchthaven scheurt, waar we dan ook ruim op tijd aankomen. We kletsen buiten wat met een Nederlander die hier ook woont, een van de vele die wij gesproken hebben, en de tijd vliegt.
 
Woensdag 20-01-2010 Bangkok 1.05u – Dubai 4.35u / Dubai 8.40u – Dusseldorf 13.00u
 
Voordat we het weten zitten we om 1.05u in het vliegtuig op weg naar Dubai. We kunnen wel een lekker tukkie doen, wat de tijd wel lekker op laat schieten. En deze eerste vlucht, die valt niet tegen. Wel zitten we allebei niet zo lekker en hebben we ook nog een heel zware reiziger naast ons wat het moeilijk maakt onze stoel te kunnen verlaten als we even willen bewegen of een plasje willen plegen. Gelukkig hebben we een tussenlanding in Dubai, wat nu wel een uitkomst is. Om 4.30u landen we in Dubai, waar we ons moeten gaan vermaken tot de volgende vlucht die om 8.40u vertrekt naar Dusseldorf. En dit valt reuze mee. Eerst een zoektocht naar een smokingarea, die moet hier ergens zijn. En ja hoor, gevonden.
 
Wel ben je verplicht hier wat te drinken, en dat doen we dan ook. Een lekkere koffie met croissant, hmmm. De tijd vliegt en zitten we om 8.50u alweer in de lucht. Onderweg kijken we weer wat op onze schermpjes, luisteren wat muziek en werken we het verslagje even bij. Af en toe dummelen we nog wat en landen we om 12.50u in Dusseldorf. Het zit er nu toch echt op!!!!!
 
Samengevat:Het is weer een geweldige vakantie geweest, met enorm veel indrukken, en veel opgedane reiservaring. Zelfs Pattaya is echt te gek, zo voor een paar dagen. Erg toeristisch, maar dat heeft ook leuke kanten.
En voor Liam´s Suan Dok Mai in Chiang Mai, dit is een vermelding apart waard, helemaal TOPPIE!!!
 
 
 
Bedankt voor het lezen van het verslag, wij hopen dat jullie er van genoten hebben!