2012 Vaarvakantie Friesland

      Geen reacties op 2012 Vaarvakantie Friesland

 

Hallo beste mensen          

Deze zomer gaan we op vakantie naar Heeg, in het waterrijke Friesland. Onze Driek, haha, heeft een boot gekocht, en gaan we heerlijk varen door de vele mooie kanaaltjes en Friese meren.

We hebben er een leuk huis(je) gehuurd, wij noemen het een Jip en Janneke huisje. Een klein Fries appetijtelijk verblijf, met achteraf gezien toch wel vele gebreken, maar dat is ook wel humoristisch om nu op terug te kijken, en vooral te weten dat we normaal een in een lekker hotelletje verblijven, met een heerlijk buffetje iedere dag, alle dagen zon, dus ja………………..vul maar in, haha.

Maar voor DE BOOT doen we deze keer al dat lekkers vergeten, en moet deze boot onze vakantie tot een hele andere ervaring gaan brengen. En dat is gelukt!!

Zoals gebruikelijk in ons kikkerlandje, het weer was een grote spelbreker in onze vakantie. De volle eerste week barste met grote regelmaat bui naar bui los, dus het ultieme zomervakantie gevoel kwam maar niet. We vulden de dag met ’s morgens een vispartijtje voor Driek en Kwep rommelde wat aan, ’s middags de dorpjes en stadjes afstruinen, allemaal mooie Friese authentieke gehuchtjes, de meeste in de elfstedenroute.

Wel gezellie dat onze doggies nu lekker met ons mee kunnen. En onze twee kanjers hebben ervan genoten. Een heerlijk grastuin, overal mee naar toe, lekker varen. En Indy dacht zelfs eenden te kunnen vangen door uit de boot te springen en ze achterna te zwemmen, pffff. Helemaal gesloopt lagen ze ’s avonds in ons Jip en Janneke huisje bij te komen.

Maar geduld overwint alles, en de tweede week was het weer heerlijk. Lekker zonnig, temperatuur oke, en dan is het heelijk op het water. We hebben dan ook genoten van twee hele vaardagen.

De eerste route was:    Heeg
                                  IJlst
                                  Sneek
                                  Oppenhuizen
                                  Sneekermeer
                                  Verdwaald naar bijna Akkrum, pff
                                  Terug naar Terherne
                                  Afzakken over Prinses Margrietkanaal
                                  Afzakken over het Johan Frisokanaal
                  En gelukkig op tijd over het Heegermer naar Heeg

De tweede route plannen we naar Stavoren, maar zelfs met uitgebreidde waterkaart hebben we Stavoren nooit gezien, wat zijn we toch een watersporters, haha. Maar de uiteindelijke route is geworden:

                                           Heeg
                                           Heegermeer
                                           De Fluezen
                                           Galamadammen
                                           Kippenburg
                                           Starnumanbossen
                                           Balk
                                           Slotermeer
                                           Woudsend
                                           Heegermeer
                                           Heeg

Je ziet wel, we hebben uiteindelijk toch een fijne vakantie gehad, genoten van het varen, het weer…………..daar hebben we het maar niet meer over, maar het geheel was een aparte en leuke ervaring.

Zou zeggen, bekijk hier de foto’s van onze Dutch Vacation!   

Groetjes, Driek en Kwep!