2013 Reisverhaal Albufeira

      Geen reacties op 2013 Reisverhaal Albufeira

Albufeira, Hotel Rocamar

Maandag 19-08-2013

Ja, ja, we hebben vakantie. We vertrekken om  1.00u van huis. Alles verloopt voorspoedig, parkeren op P3, daar meteen de koffers labelen, een nieuwe makkelijke en perfecte oplossing. In de bus naar de luchthaven en daar brengen we onze tijd door tot dat ons vliegtuig vertrekt naar om 5.10u.

Na een rustige vlucht van 3 uur landen we om 7.10u in Faro, lekker vroeg want het is hier een uurtje vroeger als bij ons. En alles gaat razendsnel, koffers van de band, in een minibus, en om klokslag 8u staan we al in ons hotel. Hier checken we in en we kunnen pas rond 13.00u op onze kamer.

Dan gaan we maar eens even rondkijken hier. Het is al wel erg warm, dat valt ons direct op. In ons hotel kunnen we gebruik maken van het ontbijtbuffet, en dat doen we dan ook maar meteen. Het is de bedoeling dat we dit ontbijt afrekenen, maar niemand vraagt ons erom, dus gaan we er vandoor, met een goed gevuld buikje.

Nu de omgeving maar even verkennen. Eerst naar het strand, wat hier recht voor ons hotel is. Een hele diepte naar beneden, en supermooi om te zien. We wandelen hier wat rond en willen even later met de lift omhoog. Maar die werkt niet, dus ja……………….onze eerste sportieve uitdaging. Oneindig veel trappen omhoog komen we uitgeput boven. Zo, das wat dat, en hopelijk gaat die lift het wel doen, anders zullen we niet veel hier onderaan het strand te vinden zijn, ha, ha.

Nu op zoek naar het centrum en ook hier klimmen en klauteren, en de hitte, die is overweldigend. We ploffen neer op een terras, drinken daar wat, en bekijken hier alles even op een afstand. Ook moeten we vandaag wat meubilair voor op het strand kopen, want hier kosten 2 bedden en een plu € 15,00, en je kunt deze niet neerzetten waar je wil, alleen maar op een vaste plaats op de achterste delen van het strand. En dit willen we niet, wij willen op de voorste rij, wat zijn we toch een stelletje verwende Hollanders, ha, ha.

Maar eerst maar weer terug naar ons hotel, misschien kunnen we nu op onze kamer, en ja hoor, dat is in orde. Kamer 516, 5e verdieping, erg leuk ingericht, balkon met seaview, wat wil je nog meer. Als we de balkondeuren opendoen, sluiten we ze weer direct, niet te harden, wat een hitte. Even de airco opstarten, en kijken of die ons kamertje koud kan maken, want dat is hier wel nodig, lijkt ons zo. Even uitpakken wat ik een paar uur geleden in de koffer gepropt heb, een zomeroutfit aantrekken, en dan weer op pad. Het ziet er hier overal erg leuk uit, gezellig, authentiek, knusse straatjes, super gladde straatkeitjes, echte Portugese huisjes en gebouwen, leuk hoor. We struinen wat winkeltjes af en komen langs een gelataria De Bharon. Hier drinken we koffie, en wat voor één, een dubbele espresso voor €1,20 per kop. En lekkerrrrrrrrrr.

Hiernaast in een winkeltje ziet Kweppie de kunststof strandstoeltjes staan die ze bedoelt. En die gaat mee en zal de komende 11 dagen Kweppies zetel gaan worden aan het strand. Driekie wil een andere, dus nog even verder op zoek. En overal staan stoeltjes en parasols, dus dat is zo gefixt. Maar naar het strand in deze zinderende hitte, nu effies niet hoor. Het is nog even wennen voor ons, en ons nachtje slaap tekort begint ook wat op te breken. We gaan lekker op onze kamer onder het genot van de airco even aan lummelen, en zo komen wij de tijd wel door.

In de avond genieten we van het buffet diner in ons hotel. Heerlijk eten in een kleinschalig restaurant waar je ook lekker buiten kunt eten, aan een sort off boulevard. Het restaurant is voor iedere toerist toegankelijk, dus niet alleen voor de hotelgasten. Toch is het heerlijk rustig aan het buffet, prettig om hier wat eten uit te zoeken. Geen massa, zoals het meestal in het hoogseizoen in de hotel restaurants is. Nu nog een kop koffie aan onze hotelbar, en we willen hier afsluiten met een borrel. Kweppie wil een glas Sangria, heerlijk hoor. Maar wat denk je, dat kan hier niet, alleen  verkoop per liter. En dan lkomt het, slaap tekort en zo’n maffe opmerking zorgt voor de eerste irritatie bij Kweppie. Grrrrr, een hele liter, wat moet je ermee. Dus hier vertrekken we maar en wandelen we nog wat rond. Uiteindelijk gaan we lekker vroeg naar bed, we zijn gesloopt.

Dinsdag 20 augustus

Goedemorgen, we hebben lekker geslapen op een heerlijk bed, en de airco is onze grootste vriend, het is heerlijk op de kamer. Om 8u maken we de balkondeuren open, en op onze thermometer geeft ie 35 graden aan. Foei, foei, hoe gaan we dit doen, dat belooft nog wat. Ach, eerst maar eens een bakkie zetten, weliswaar in de kamer, want het is echt niet te doen buiten. Dan naar het ontbijt, en dat is wederom verrukkelijk.

Kweppie leest dat er een markt is in Albufeira, en we besluiten daar maar meteen naar toe te gaan, ondanks de extreme hitte. Want deze is alleen de 1e en 3e dinsdag van de maand, en een herkansing krijgen we dus niet. Wij in de bus, kaartje € 1,40pp, zweethanddoekje mee, en wij aan de buschauffeur gevraagd om ons af te zetten bij de markt. Een vrouwtje in de bus wil ons hierbij helpen en zegt waar wij uit de bus moeten. Maar in geen velden of wegen een markt te vinden. Een medetoerist, een Zweed, zoals hij later verteld, is ook met ons uitgestapt, die wil ook naar de markt. Ook hij begrijpt er geen snars van, dus Kweppie vraagt in een shop de weg er naar toe. En de verkoopster wijst en wijst en kakelt in zijn Portugees, ha, ha. Zo goed en zo kwaad als mogelijk klimmen en klauteren we de richting die zij aangegeven heeft.

En warempel, we naderen een opengebroken terrein met wat kramen erop. Eerst op zoek naar water, want we drogen zowat uit, met bakken tegelijk loopt het vocht langs je lichaam, een zweetlapje om te deppen is hier niet voldoende, een badlaken zou een beter formaat geweest zijn, pfffff, ha, ha. We struinen hier de kramen af, en er is zowat geen mens hier te vinden. Zou het te heet zijn, of gaat hier gewoon niemand naar de markt. Wij zijn er gek van, vooral op vakantie. Gelukkig vinden we toch nog een plekkie om wat te drinken, en hierna gaan we alweer op zoek naar de bus terug. Dit blijkt hier naast dit terrein te zijn, de centrale busterminal. Aha, zo zit dat hier.

Later op de dag gaan we een uurtje naar het strand met onze strandstoeltjes en de plu, maar het is zowat niet te doen. Een duik in zee is heerlijk, maar dat is na 5 minuten teniet gedaan, het is echt poepie heet. Dan maar naar de kamer, waar de zon rond 17.00u geheel verdwenen is. Wil wel zeggen dat de 35 graden nog steeds blijven staan op onze thermometer op dit tijdstip, dus ja. Even wat internetten, als het werkt, want dit is uiteindelijk toch weer een ramp. Dit krijgen ze in Europa toch niet goed geregeld. Hier moet je inloggen, en als de verbinding verbreekt, kun je na 15 minuten pas weer opnieuw inloggen. Je moet het maar snappen.

Nog wat lezen, douchen en dan weer naar ons diner. Hier genieten we weer met volle teugen van. Hierna gaan we nog een rondje Albufeira doen, en het is hier overal supergezellig in het centrum. Je weet niet wat je ziet hier, zoveel geweldige restaurantjes, allemaal bomvol, diverse optredens, van marionetten poppen, vuurspel, stripfiguren lopen er rond, allerlei kraampjes, enz, enz. En we gaan natuurlijk ons bakkie doen bij De Bharon, dat is onze vaste koffiecorner deze vakantie. En hier is het een drukte van jewelste, geweldig om te zien. Wat die kleine prijsjes doen.

Vechten om een vrije stoel, zo kan het dus ook. Je kunt hier ook een borrel drinken, en dat doen we dan ook maar meteen, we zitten hier heerlijk. Een biertje voor € 1,00, en hier wel een kleine Sangria voor Kweppie. We maken hier de avond vol en lekker op tijd kruipen we weer ons bed in, wat is dit dodelijk vermoeiend, vakantie vieren, ha, ha.

Woensdag 21 augustus

Vandaag geen spannende dingen, Kweppie is honds verkouden, het is TE HEET voor ons, dus zoeken we de koelste plekkies op, verscholen onder luifels en afdakjes. Wel nog even naar het strand later op de dag, ook dit is bijna niet te doen in deze hitte. Met slippers aan verbranden je voeten nog, door het kokende zand wat je erin loopt. Maar ja, we willen zon, en dat hebben we hoor.

In de avond doen we weer een rondje Albufeira centrum, wat steeds leuker wordt om te zien, nu we een beetje de weg weten. In een straat met barretjes ontdekken we prachtige disco’s, met zelfs pikant dansende dames en heren op de bar en tafels. Ook dit is hier aanwezig, dus voor ieder wat wils hier. Nu nog even nagenieten op ons balkon, waar het nu nog 30 graden is om 0.00u ’s nachts. Maar goed dat we heerlijk kunnen slapen op ons fijne bed met een goed werkende airco, en dat gaan we dan ook snel maar weer eens doen. Goodnight.

Donderdag 22 augustus

Na ons ontbijt besluiten we een strandwandeling te gaan maken. Je kunt hier behoorlijk ver, want we kijken hier vanaf de rots voor ons hotel, naar het andere uiteinde van dit deel van the beach. En dat is een leuke afstand. Lekker door het water poedelen, dat geeft misschien nog enige verkoeling. Want wederom is het 37 graden in de ochtend. Het is in ieder geval heerlijk zo door het water te klunen. Onze eerste break is vanaf het strand naar onze De Bharon, voor een lekkere kop koffie (espresso). Hierna vervolgen we onze route. Op het eind van dit strand komen we weer bij een in-uitgang waar we eens even rond gaan snuffelen. En ja hoor, steiler dan steil klimmen we omhoog. Wat we hier aantreffen is een wijk met hotels en appartementen. Bij een hotel drinken we wat, want het vochtgehalte moet wel op peil blijven en staat nu even in de min. Op ons gevoelskompas lopen we weer in de richting terug, en ja hoor het werkt. Bergie op, bergie af, en zo komen we weer in de buurt van het oude centrum. En ja, ja, De Bahron weer in ons vizier. Hier ploffen we neer, en genieten weer van het volgende natje.

Hierna vervolgen wij de weg naar ons hotel, en besluiten we nog even naar het strand te gaan, deze 2 uurtjes moet wel te doen zijn. Even een plekkie zoeken voor onze plu tussen alle strandgasten, want zonder plu verschroei je hier. En ja, op zo’n strand heb je ogen tekort natuurlijk. Het verveeld nooit, iedere minuut veranderen de beelden om te aanschouwen. Om een uur of 6 gaan we er vandoor, lekker even wat lummelen op ons balkon en ons prepareren voor het avond diner. En wat is dit top hier, echt heerlijk eten, het lijkt ook allemaal vers klaargemaakt, en dat verschil proef je echt. Hier maken we een deel van de avond vol, waarna we weer ons rondje centrum gaan doen. Waarna zoals iedere dag we lekker op tijd naar bed gaan, want vakantie vieren is hier dodelijk vermoeiend, ha, ha.

Vrijdag 23 augustus

Vandaag willen we naar het nieuwe centrum. Wij zitten in het oude deel, dus moet er ook een nieuw deel zijn, volgens sommigen die wij gesproken hebben. Na alle dagelijkse ochtendrituelen, lummelen, douchen, ontbijten, gaan we op weg naar de bushalte. Net voor onze neus rijd de bus voorbij, dus moeten we een half uurtje wachten. Een stoepje uit de zon opgezocht, want het is opnieuw zinderend heet. En ja hoor, half uurtje later springen we in de bus en vragen ons af te zetten in het nieuwe centrum.

Maar………………..Portugal en openbaar vervoer, we weten het niet hoor. We hebben 1,5 rondje Albufeira gehad, en we moesten uitstappen bij de eerste stop na ons hotel. Zou hier het nieuwe centrum zijn, zeggen wij tegen elkaar. Ach, een leuke winkelstraat doet ons laten geloven dat dit het wel moet zijn. Aan het einde van deze straat ziet Kweppie herkenbare stoepjes, hellinkjes en winkeltjes. Even aan Driekie vragen, of hij ziet waar we zijn. Maar nee hoor, die ziet het echt niet. En Kweppie komt niet meer bij, we zijn op dezelfde plek beland als waar we al iedere avond lopen, wat een giller zeg. Toch weer door die buschauffeur op de verkeerde plaats uitgezet, en wel 1 straat achter ons hotel. Dat hadden we ook wel kunnen lopen, toch. Echt iets voor ons.We komen hier wel een kunstenaar in zandsculpturen tegen, wat een vakwerk om te zien zeg!

Even later sjokken we maar weer terug naar ons hotel, want we lopen hier iedere dag al rond, dus is er weinig nieuws te bekennen. We genieten effies op onze kamer van de airco, waar we even heerlijk kunnen afkoelen. Wat nu te doen, 40 graden en geen nieuw centrum gezien, dan maar to the beach, verkoeling in zee opzoeken, das de beste plek op dit moment. De rest van de dag verloopt zoals alle dagen, dus is dit geen speciale vermelding waard.

Zaterdag 24 augustus 2013

Goedemorgen Albufeira. Weer van een heerlijk slaapje genoten, en lekker fris weer opgestaan, ha, ha. We hebben besloten vandaag naar Lagos te gaan. Er is markt en het schijnt een leuk stadje te zijn hier aan de kust van Algarve. Maar eerst weer even genieten van ons heerlijke ontbijt. En hier zitten we dan, te wachten op de bus naar de busterminal van Albufeira. Daar moeten we kaartjes kopen voor de bus naar Lagos. Zo gezegd zo gedaan, alleen gaat het niet de busreis naar Lagos worden. De overstaptijd is meer dan 2 uur wachten, en hier in de buurt is niets, maar dan ook echt niets te beleven. Wat n gedoe, die busverbindingen hier. Dat is de derde keer, en 3 keer bereiken we  niet rechtstreeks ons doel. Dan even informeren wat de meest ideale aansluiting is, en dat is Faro volgens de ticketverkoopster. Ach, dan gaan we toch gewoon daar naar toe.

Half uur later zitten we in de bus naar Faro. En met de bus van de luchthaven naar het hotel zaten we ruim een half uur in de bus, nu duurt dit ritje ruim anderhalf uur. Eenmaal aangekomen in Faro, komen we uit bij een prachtige haven. Hier nuttigen we een heerlijke kop koffie, die hier in Portugal overal top is. Dan het centrum verkennen, maar waar zou dat zijn. We zien nagenoeg geen mens op straat, en eenmaal in een winkelstraat zitten de winkeldeuren op slot. Zouden ze hier siësta houden, geen idee. Wat maf om te zien zeg. Een uurtje later zijn we erachter, de Portugese recessie, dat is het. Een enkel winkeltje is open, heel veel winkeltjes dichtgespijkerd, een spookstad om te zien. Wat een tegenvaller.

Maar wij vermaken ons overal en altijd hoor. We pikken een terrasje, de winkels die open zijn bekijken we van top tot teen, en wat leuke koopjes nemen we mee, ha, ha. En er zijn ook wel wat mooie gebouwen te bekijken, altijd leuk voor een shot met de nieuwe Canon, dus ja……
Na wat uurtjes rondgezworven te hebben gaan we weer naar het terrasje aan de haven, waar we een borrel nuttigen. Het is inmiddels bijna 17.00u. Nu maar weer op weg naar de busterminal van Faro, hier naast de haven. Onze bus zou om 17.45u vertrekken naar Albufeira, dus we zijn ruim op tijd. Komen we er aan, vertrekt de bus al om 17.10u, staat al klaar om te vertrekken, pffffff, hebben wij effies geluk dat we hier te vroeg rondlopen, want dit is tevens de laatste bus vandaag die naar Albufeira gaat.

Deze bus doet er gelukkig maar 1 uur over en mooi op tijd zijn we weer terug bij ons hotel. Waar we de avond vullen zoals alle avonden, eten, rondje Albufeira centrum, en op tijd naar bed.

Zondag 25 augustus

Ja, ja, het weer slaat om, er is een windje op ons balkon, en de temperatuur is gezakt naar 25 graden als we opstaan. Dat scheelt zowat 10 graden, heerlijk hoor. We wandelen na het ontbijt naar het centrum, genieten op het terras van De Bharon van de heerlijke espresso’s, en van alle mensen die hier voorbij komen, want wat is dat eigenlijk toch dag vullend, mensen kijken op de vakantie oorden. Dan vervolgen we onze weg door het mooie stadje, het is hier echt overal prachtig, leuke straatjes, alles echt Portugees, geen hoogbouw, van die knusse leuke huisjes bewerkt met van die leuke Moorse tegeltjes, geweldig mooi om te zien. Zo genieten wij hier wat af, en wandelend komen we weer bij ons hotel aan.

Nu gaan we maar eens naar het strand, en misschien kunnen we vandaag lekker in het zonnetje. Het is nu niet zo warm als de voorgaande dagen, dat moet te doen zijn. En inderdaad, heerlijk genieten we van het zonnetje, Kweppie springt met regelmaat in zee om te koelen, en zo komen we dag wel door.

En het begint wat saai te worden voor de lezers, maar in de avond doen we veelal hetzelfde rondje, want er is hier van alles te zien. Straattheater, poppenspel, Ambonese muzikanten, de Disney poppen, Portugees muziektheater, en zoal meer. Dan de disco straten die bezaaid zijn met jeugd, als we toch eens jong waren, oei, oei!

Nog even nagenieten op ons balkon, en dan is het weer bedtijd. Tot morgen!

Maandag 26 augustus

Dit hebben we nog niet eerder gehad, we hebben het koud, ja, ja. Het is op ons balkonnetje maar 22 graden, en een koude wind geeft ons kippenvel. Wie had dat gedacht vorige week. Deze dag hebben we ook niet veel nieuws te vertellen, het reisverslag wordt geschreven, we wandelen weer een andere richting op, klimmen en klauteren is hierbij de sportieve uitdaging, want dat is hier niet mis. Je kunt nergens gelijkvloers stiefelen, je moet hier steeds je 4×4 in de wandelbenen zetten, anders wordt het niks. Zelfs Driekie krijgt klimkuiten, ha,ha.

’s Middags effies naar het strand, wisselend zon en wolken, dus goed te doen. En de avond, dat weten jullie inmiddels wel, als alle andere avonden, en weer lekker vroeg naar bed.

Dinsdag 27 augustus

Wat gaan we vandaag eens doen. We besluiten de haven maar eens gaan te bekijken, die hebben we nog niet gezien. En na een stevige wandel-klautertrip komen we er aan. Eerst een klein vissershaventje achter de rots bij ons hotel, dan de grote boten haven en we kijken hier onze ogen uit. Wat een prachtige aanleg van een geweldig mooie haven. Hier om de haven heen hebben ze een hele woonwijk gebouwd, en dat is echt voor de jetset van Portugal. De winkelpandjes onder deze woningen en appartementen zijn allemaal leeg, op een enkel restaurantjes na. Ook hier de trieste aanblik door al die leegstand. Ook diverse bouwprojecten stilgelegd, en zo zien we ook hier weer de gevolgen van ons ellendige Euro systeem. Dat maakt toch uiteindelijk veel kapot. Maar we doen er niks aan, tis toch niet anders. We nuttigen van onze welverdiende euro’s dan ook maar een lekker drankje hier. We wandelen ook hier weer de hele wijk door, en het is erg leuk van opzet.

Na deze wandeling, die het toch weer 15.00u in de middag maakt, ploffen we op het strand neer, en volgt de namiddag en avond zoals voorgaande. Strand, kamer, eten, centrum en naar bed, heerlijk snurken!

Woensdag 28 augustus

Vandaag besluiten we toch nog een rondje bus touristique te doen. Schijnt dat deze door heel Albufeira rijd. We kopen de kaartjes in ons hotel en vertrekken om 11.30u vanaf de bushalte bij ons hotel. De buschauffeur verteld ons dat we 48 uur op dit kaartje kunnen reizen, dus kunnen we morgen ook nog een rondje maken als we willen. Nou, we kijken eerst wel eens even wat het allemaal voorstelt vandaag, we kunnen er nu nog niet veel bij bedenken.

We hebben de eerste stop bij het stadkantoor van Albufeira en hier hebben we de tijd om in een restaurantje in de buurt wat te drinken. Dat doen we dan ook maar, een lekker kleine espresso, want we kunnen van die lekkere koffie geen genoeg krijgen, hmmmm. Hierna vervolgd de route en alles wat we onderweg zien is allemaal even mooi. Alle huizen en hotels zijn hier spierwit, echt Portugese details overal, super hoor. De volgende stop waar wij uitstappen is in de wijk Playa D’Oura. Schijnt hier een wijk te zijn met tig bars, discotheken en zoal meer, hoofdzakelijk voor de jeugdigen onder ons. We klauteren de winkel en barstraat door en genieten hier onderweg van een pizzaatje en een drankje. Zo, de inwendige mens is ook weer verzorgt, en nu op zoek naar een bushalte om de weg te vervolgen. Na een half uurtje zitten we weer in de bus touristique. En wat genieten we van alles wat we zien.

Via de haven gaan we de bergen in, wat vroeger hier een vissersdorp geweest is. Nu is het de place to be voor de jetset. Miljoenen projecten, geweldig mooie en peperdure bungalows, een golfcomplex met wel 10 hotel-appartementsgebouwen, die hier voor 75% leeg staan. We kijken onze ogen uit hier. Maar ook deze investeringen slaan de plank mis, wat een geld is hier verspild zeg. Recessie noemen ze dit, ja, op deze manier kan het ook niet goed gaan. Maar goed, ook dit is wel interessant om gezien te hebben. Deze bustocht vandaag is veel mooier als we ooit hadden gedacht, en daarom doen we nog een rondje, om alles nog eens goed in ons op te nemen. En om ons tegelijkertijd van een lekker kleurtje te voorzien, want dat wil hier wel boven in die open bus. Zonnetje op de bol, windje van het rijden, en ons koppie voelt steeds strakker aan, ha, ha. We hebben zo stiekempjes de hele dag vol gemaakt, en komen pas om 17.00u bij ons hotel aan.

Dan volgt zoals alle andere avonden het gebruikelijke ritueel. Eten, rondje centrum, wat
babbelen zo her en der en nog even genieten op ons balkon van het heerlijk mooie avondzicht. Want ja, het is alweer de laatste vakantie avond, wat gaat het toch snel zeg.

Donderdag 29 augustus

Goeiemorgen Albufeira. De laatste dag alweer. Na ons ontbijt pakken we dan eerst de koffers en zorgen dat we een douchepakketje klaar hebben. We kunnen hier voor vertrek nog lekker douchen en dat is wel nodig ook, met de hitte van de dag. We worden om 19.30u opgehaald, dus hebben we lekker de tijd om nog effies te genieten van al het moois hier. We besluiten toch nog een kort rondje met de bus touristique te gaan, want dat was heerlijk gisteren. Lekker in het windje en in de zon, dat werkt joh. We zijn er poepiebruin van geworden gisteren, heerlijk hoor.

Later gaan we ook nog een boottochtje naar de grotten maken. Met een man of 9 in een motorboot. En ook dit is weer adembenemend mooi. De grotten hier aan de kust, prachtig om al dit moois te zien. We kijken ook hier onze ogen uit, hoe mooi is de natuur toch eigenlijk hè. En ook mooi meegenomen, het is lekker verfrissend hier in de boot op zee.

 

Na deze twee uitstapjes hebben we nog effies de tijd om op onze strandzetels neer te ploffen en de beelden van hier nog eens goed op te slaan en mee naar huis te nemen. We hebben hier weer een hele andere vakantie ervaring opgedaan. Leuk, leuk, leuk.
Nu is het toch de hoogste tijd, we gaan douchen. En we besluiten voor de terugreis gebruik te maken van het dinerbuffet van ons hotel. Nu is het wel betalen voor al het lekkers, maar als vaste gasten krijgen we een fikse korting van wel 30%. En daar zijn wij Hollanders dol op, toch.

Om 19.30 nemen we afscheid van alles en iedereen en nemen we plaats in de bus naar Faro luchthaven. Hier verloopt alles voorspoedig en om 2.35u landen we op Schiphol.
Weer zijn we de hele nacht in de weer, maar het is het meer dan waard.

Portugal is ons heel, heel erg goed bevallen. Het is een prettig mooi land, fijne relaxte mensen, heerlijk hotel, en alles wat we gezien hebben was superrrrrr. Wel jammer dat de recessie er zo duidelijk voelbaar is. Maar eens afwachten hoe dit hier gaat aflopen. Wij willen hier zeker nog eens terug, maar zoals altijd, er is nog zoveel moois te zien op ons aardbolletje, dat het waarschijnlijk niet aankomende zomervakantie zal zijn. We zullen zien ……………………

 

Foto’s zomervakantie Albufeira