2013 New Delhi

      Geen reacties op 2013 New Delhi

Dag 1

Zaterdag 02-02-2013 Amsterdam – New Delhi

Daar gaan we dan, op weg naar Schiphol.
De tickets geprint, online ingecheckt, en het visum voor India in ons paspoort. En Kim brengt ons weg, dus erg gezellie. Mooi op tijd komen we aan op Schiphol, we doen hier een modern rondje koffers labelen, volledig elektronisch, mag wat kosten, en dan op naar de koffie. We genieten van al het lekkers en nemen afscheid van ons Kimmie. Nu naar de gate, o nee, eerst een present voor onze chauffeur Sushil, die gaan we verwennen met een fles whiskey. Dus effies duty free shoppen, en dan is het echt de hoogste tijd. Maar eenmaal bij de gate is het weer een drukte van jewelste, want daar is tegenwoordig de complete check van bagage en personen. Maar ook dit is vakantie, en we laten het ons gebeuren.

Eenmaal in de blauwe rakker, hebben we fijne plaatsen, één rij achter de stoelen voor de nooduitgang, dus een vrije kijk. Maar ja, technische mankementen aan het vliegtuig, en daar wordt Kweppie wat bibberig van, vliegen is nou eenmaal nier dr ding. Na ruim een half uur schijnt alles verholpen te zijn en gaan we on route, een hele rustige fijne vlucht, met veel lekkers, en zijn we in Delhi voordat we er erg in hebben, tis MAAR 7,5 uur vliegen.

Eenmaal op de luchthaven is het poepie heet, de straaltjes lopen er nu alweer vanaf, hihi. En na de gebruikelijke afwikkelingen van visa, verblijfsformulieren, vreemde gezichten jegens die blanke mormels uit Europa, gaan we onze koffers zoeken. En dat duurt ook wel effies, maar eenmaal de hele buit compleet, eerst nog even die vreemde Rupees bemachtigen. Alles loopt hier gesmeerd, mooi meegenomen, we lijken wel echte wereldreizigers, niets is ons meer vreemd, haha.

Nu op zoek naar onze Sushil, onze private driver voor de komende 3 weken. En warempel, we zien hem al van verre staan, met het bord Arikus & Hanny in de hand. We maken kennis, en hij brengt ons naar een parkeerplaats waar onze Ambassador auto klaar staat. Wat een snoepie is het toch, zo’n echte Indiase car, heerlijk hoor. We springen erin, nadat we even een peukie gerookt hebben, en koersen richting ons The Pearl Hotel
 

En hier begint het al, Kweppie heeft geen adresgegevens bij dr, en Sushil zegt dat er wel duizenden hotels in Delhi zijn. Maar niet getreurd, Sushil heeft vast en zeker internet op zijn phone, zo hersteld Kweppie het even, en komen we al snel achter het juiste adres. Hij belt even met The Pearl Hotel, en is het stiekum toch 2.30u voordat we in het hotel arriveren. Mooi hotelleke, leuke kamer met balkon, voor Indiaase begrippen niet verkeerd, al is het wel donker nu, en dan is het al snel goed hè. Morgen bij daglicht nog maar us een heldere blik werpen, nu eerst een lekker fleske Kingfisher, en dan toch maar snel naar bed.

Dag 2

Zondag 03-02-2013 New Delhi

Goedemorgen Delhi, here we are. We hebben kort maar heerlijk geslapen. Nu even een hollands bakkie Nescafé, en dan kijken hoe het douchen hier werkt. Ziet er best aardig uit, ja, ja, een regendouche, maar dan op zijn Indiaas. Bovenuit de kop komt net zoveel water gespoten als onder. O jee, daar begint het hè. Alles zeiknat, dus effe verder fröbelen. Het alom Indiase bekende probleem, de douche en het warme water. Maar tis gelukt, fris en fruitig gaan we naar ons ontbijt. Dat is hier on the top floor, dus klunen we er naar toe. Hier blijft het voor vandaag bij een geroosterde snee witbrood met een jammetje, een gekookt ei, en een verrassend lekkere kop koffie, likes Nescafé.

Daar komt ie aan hoor, onze Sushil, 12 uur is het inmiddels, een Indiaas kwartiertje, haha. En we stappen in de Ambassador en gaan op pad. Het is een leuke chauffeur, verteld honderd uit over alles wat we tegenkomen onderweg, en we hebben hem de vrije hand gegeven waar wij vandaag allemaal naar toe gaan. Wij vinden alles goed hoor. Wel een vermelding waard, 22 miljoen inwoners hier in Delhi, rondom onze car krioelend door het verkeer.

En onderweg, kippen in de kooi, om ze levend te kopen, olifanten, koeien, paarden, ezels op straat tussen het verkeer, geiten in delen gehakt, koppen met vacht en al als koopwaar voor de maaltijd, mensen liggen op de middenberm tussen het verkeer te slapen, of dood te gaan, ’t verschil is niet te zien en zoveel meer van al dit wreeds. Je zou echt denken dat je niet op aarde bent, maar één of andere wazige planeet. Maar oké, thats India, zullen we maar zeggen.

En we arriveren bij de eerste highlight, Jama Masjid, de grootste moskee van India. Kweppie wordt gehuld in een Indiaas gewaad, schoenen uit, en daar gaan we. Mooi complex om te zien, en veel bleekkoppies die hier ook de toerist uithangen. Maar ’t is tijd voor het gebed, en moeten wegwezen hier, zo wordt ons verzocht.

Op de parkeerplaats treffen we Sushil weer en nu gaan we op weg naar het Indira Gandhi Memorial. Erg indrukwekkend, vorige week op tv en nu staan wij zelf hier, live aanwezig. Hier treffen we hele kolonnes schoolkinderen, merendeel meisjes, met natuurlijk mooi gekleurde schooluniformpjes aan, die hier op een soort schoolreisje zijn. Leuk hoor! Eenmaal buiten de poort zit er zo’n typisch Indiaase man, met mandje, slang en fluit, haha. We hebben er snel een filmpje van gemaakt, maar jammer genoeg geen foto, want hij wilde geld, en daar waren we even niet voor in.

Nu weer op weg, en al rijdend komen we langs het rode fort, en volgens Sushil is dit zowat gelijkwaardig aan het fort in Agra, dus hier gaan we niet naar binnen. Wel gaan we nog naar Humayun’s Tomb, een grafmonument wat tussen 1562 en 1571 werd gebouwd als laatste rustplaats voor de tweede heerser van het Mogolrijk, Humayun. Ook erg mooi om te zien. Hierna nog een rondje gouverment gebied, waar natuurlijk net als bij ons de pracht en praal vanaf straalt, en tot besluit een ritje langs India Gate. The Lotus Temple kunnen we niet bezoeken, die is op zondag gesloten.

Maar het kan wel weer voor vandaag, we zijn verzadigd, en vragen Sushil of hij een adresje weet waar we safe drink kunnen nuttigen. En ja hoor, hij brengt ons bij een restaurantje, wij hadden er niet binnen gedurfd in ons uppie, maar wij volgen getrouw en bestellen butter chicken en boneles chicken. Ook al raden ze vlees eten af, wij gaan ervoor. Twee schalen kip met saus een bord rijst erbij en warempel, we smullen er met volle teugen van. Even afwachten of er de Delhi Bellie gratis bijzit, maar dat zien we dan wel weer. Er zit toevallig een jong Nederlands stelletje tegenover ons, en ook die hebben met gefronste wenkbrauwen toch maar wat besteld. We kletsen wat met elkaar en lachen om dit alles en gaan nu op weg naar ons hotel. Maar niet voordat we bij een slijterij een paar bottels Kingfisher bier inslaan, want in ons hotel kost dat maar liefst € 4,25 per fles, en we blijven Hollanders wor.

Eenmaal bij ons hotel geven we Sushil de eerste helft van zijn kosten, onze cadeautjes voor hem, zijn kids en zijn vrouw, en spreken af dat hij ons morgen om 11.00u komt halen voor de vlucht naar Varanasi. Zelf gaan we even op ons balkon van ons geweldige pffff, uitzicht genieten, rommelen wat op de kamer en besluiten op de topfloor een kop koffie te gaan bestellen. En dat heeft heel wat voeten in de aarde. Ze snappen er niet veel van, en na zo´n 15 minuten krijgen we een kop Indiaas slootwater. Nee, nee, wij vroegen om the same coffee as on the breakfast, hoe moeilijk kan het zijn, haha. Nog een paar personeelsleden van het hotel erbij, wat wijzen en uitleggen, en ja hoor, na ruim een half uur zitten we aan de Nescafé, hè, hè. Maar ze blijven super aardig en vriendelijk, een schouderklopje voor The Pearl Hotel personeel.

Hierna nog een wandelrondje in de avond buiten ons hotel, zodat we ook dit ervaren hebben hoe dit is. En het laat zich al raden, maf, gek, waanzinnig, gruwelijk en ook heel geweldig, dat is het leven hier in Delhi, zoals wij het zien. Nog steeds niet uit te leggen, dit MOET je met eigen ogen gezien hebben, je kunt je er anders weinig bij voorstellen. Kweppie geniet wel van dit alles, vind dit alles wel te doen, en was er ook al wel enigzins op voorbereid. En gelukkig is het voor Driekie niet zijn eerste Azie ervaring, ook dat helpt er aan mee dat hij het dragen kan, en alles met grote ogen opneemt. Een wereldse ervaring. Nu de dag afsluiten met schrijven van dit verslag en kruipen we zo snel onder de lakens, want het was gisteren een kort nachtje en vandaag een hele indrukwekkend dag. Tot morgen!!

 
Nu gaan we ons naar de straat begeven, waar Sushil ons om 11.00u komt ophalen. Maar na een paar minuutjes komt de hotelboy melden, Sushil heeft een kwartiertje vertraging opgelopen, en komt daardoor ietsie later. Ach, we staan hier goed, zonnetje op de bol, een straatbeeld van een andere planeet, zo lijkt het voor ons, dus wij hebben bekijks genoeg. Wat je hier ziet, niet uit te leggen, het overtreft ieders denkbeeld, waanzinnig. Vies, goor, erg, maar toch interessant. Dat een mens op deze manier kan bestaan. Maar goed, daarover later nog wel meer, als we het zo eens bekijken.

Foto’s dag 1 en 2 New Delhi