2014 Via Singapore naar Schiphol

      Geen reacties op 2014 Via Singapore naar Schiphol

Dag 20  Donderdag 13 februari  Langkawi – Singapore – Amsterdam

Ring, ring, 6.00 uur, wake up call.  Jammer, maar tis echt waar, vandaag moeten we er toch echt vandoor, de 3 geweldige weken zitten erop. Maar voordat we op huis aangaan hebben we vandaag nog een afsluiter in Singapore gepland. We hebben ruim 10 uur de tijd tussen de 2 vluchten, dus moet dat gaan lukken.

Even nog wat laatste afhandelingen, een laatste bakkie op het balkon, en sluiten we hier de deur achter ons en genieten we nog even snel van een lekker ontbijt hier in ons resort. Om 8.00uur zitten we in de taxi naar Langkawi Airport. Hier moeten we om 10.45u gaan vliegen naar Singapore. Maar………….we hebben wederom vertraging. En je wil niet weten waarom, de koning van Maleisië is in aantocht en die gaan natuurlijk voor Driek en Kwep. Die moeten gewoon maar wachten natuurlijk. Nou, nou, dat duurde nogal effies, maar ja, ook deze beste man hebben we maar weer gezien, tis maar hoe je het bekijkt, toch. 

Wil wel zeggen dat we natuurlijk pas om 13.30u in Singapore landen. En we hebben ons vooraf al voorgenomen de SIA Hop On bus, soort bus touristique van Singapore Airlines te nemen, want bij het vertonen van een instapkaart kost een kaartje maar 8 Singapore Dollar p.p,  een koopje en daar doen we het voor. Lekker bovenin zitten en genieten van alles wat voorbij komt, en het allerbelangrijkste, geen kilometers meer maken met de benenwagen, die zij aan rust toe. Maar zo simpel is dat nog niet. Eerst hebben ze ons alle hoeken van de aankomsthal laten zien, we hebben weer wat afgelopen, en eenmaal bij een loket van Singapore Airlines, was het niet mogelijk om hier de tickets voor die bus te kopen, wat ze ons wel verteld hebben dat dat toch echt hier zou moeten kunnen. Nee, nee, we moeten in de stad bij het centrale vetrekpunt van de bus zijn. En het voordeligst is om met de MRT (metro) te gaan, volgens de beste man. Driekie vind het maar niks, maar Kweppie, die houd wel van een avontuurtje, hi, hi. O, o, dat wordt nog wat.

Eerst op zoek naar de kaartjesverkoop voor de MRT. Her en der maar weer vragen, en ja hoor, we sluiten aan in een rij van wel een half uur wachtende toeristen, en eenmaal bijna aan de beurt, hangt er een bordje dat dit loket alleen voor dagpassen is. Superhandig dus, grrrr. Dan maar naar de overkant, daar staat een ticket machine en daar is de rij opnieuw TE lang, maar we, o nee, Kweppie wil, dus dan moet het maar, pffff. Het kaartje is uiteindelijk geprint en nu nog een goede MRT plattegrond, dat we wel weten hoe en waar we allemaal in en uit moeten stappen. Het is echt weer één groot avontuur hier in die gekte van honderden medereizigers die van dit soort vervoer gebruik maken. Maar wat gaat het goed, we komen aan, na 3  keer overstappen en vele trappen op en vele trappen af, op de dichtbij zijnde plaats om de bus tickets te bemachtigen. Maar voordat eerst weer een fikse wandeling met ook hier de tropische temperaturen. En ja ja, eindelijk zien we een verzamelplaats van diverse bus organisaties, die allemaal deze soort open bussen aanbieden. Maar vooralsnog geen SIA Hop On bus. Weer vragen, en de bus moet nog gaan komen, gewoon even afwachten zeggen ze dan. Makkelijk gezegd, maar de tijd die vliegt en we zijn alweer zowat gesloopt van al het geploeter om dit allermaal voor elkaar te krijgen.  Effies met de bus dachten wij, wat een giller. Het is uiteindelijk maar liefst 16.30u als we in de juiste bus zitten en hij aan de route begint.

Ook hier weer een routekaart in de hand, en we zien allerlei torenhoge gebouwen en een super reuzenrad waar tubes aanhangen waar je zelfs in kunt dineren. Maar wij besluiten uit te stappen in Chinatown, dat is meestal wel een omgeving waar wij ons thuis voelen, en dat is ook zo. Een leuke buurt, met een avondmarkt, een prachtige tempel, leuke Chinese winkeltjes, en heerlijke eettentjes. Daar gaan we dan ook meteen maar gebruik van maken, want de tijd dringt. We genieten hier van een heerlijke maaltijd, en jammer genoeg kunnen we niet langer blijven hier in Chinatown, we moeten ook nog terug met die MRT, wederom erg  spannend. Na wat rekenwerk op ons klokje besluiten we snel op zoek te gaan naar de halte waar we uitgestapt zijn, en om 18.45u stappen we weer in de Hop On bus om de rest van de route af te leggen.

En wat is Singapore een gigantische stad zeg. Peperdure winkels, de Ferrari’s, Lamborghini’s, en nog meer van allerlei overdaad zien we voorbijkomen, dat lijkt hier de normaalste zaak van de wereld, pfff. De bus eindigt de route waar we gestart zijn, en we ploeteren de weg terug naar de MRT. Met wat hulp van verschillende  medereizigers bereiken we feilloos de luchthaven. Nu nog naar Terminal 3, daar is onze gate waar vandaan we gaan vertrekken naar huis. En ja hoor, we moeten ook hier nog even met de Skytrain. Ach ja, dat kan er ook nog wel bij. Maar gelukkig arriveren we mooi op tijd bij gate 11. We hebben zelfs nog even de tijd voor een lekker bakkie, waar we onze laatste Singapore Dollars aan verbrassen. Na deze toch weer enerverende dag is het nu eindelijk tijd om in te stappen voor een vlucht van ruim 13 uur, op weg naar Amsterdam.

En dat maakt dat het einde van deze geweldig mooie reis nu werkelijkheid is. Het is over en uit, en kort samengevat, wat hebben we intens genoten. We hebben niet één drup regen gehad, de temperatuur is alle dagen tussen de 30 en 35 graden geweest, op Cameron Highlands na, wat een stuk kouder is. Het is een super veelzijdig land, alle steden die we bezocht hebben, hebben ieder hun eigen mooie en verschillende bezienswaardigheden. En dan de natuur …………………. vogels, apen, vreemde beesten, tropisch gevaar, regenwouden, je komt er van alles tegen.

Het reizen is er erg makkelijk, alles goed bereikbaar met o.a. openbaar vervoer en betaalbare taxi’s zijn er in overvloed. Het eten is er verrukkelijk, alleen jammer dat er weinig alcohol te vinden is, een borrel bij het eten is zoeken naar een speld in een hooiberg, maar dat is dan ook het enigste minnetje, als dat dit onze reis niet negatief beïnvloed heeft. Voor een ieder die twijfelen ooit naar Maleisië te willen gaan, gewoon doen, tis er heerlijk!!!!!!! 

Foto’s dag 20 Langkawi – Singapore – Amsterdam