2016 Op weg naar Yangon

      Geen reacties op 2016 Op weg naar Yangon
[metaslider id=1949]
 
Vertrek van huis op weg naar Yangon!
 
Zondag 17 januari
 
Zoals voorgaande jaren gaan we ook deze keer met zijn viertjes op weg naar Schiphol. Bertran en Kim gaan weer mee, die zijn vandaag onze privé chauffeur. En wat is het lekker een middagvlucht te hebben, dit is heerlijk relax vertrekken. En dan presteren we het toch nog wat moeten haasten, want een heerlijk bakkie, broodje bij, en kwebbel, kwebbel, dan vliegt ook nu de tijd. Gelukkig hebben we een gate die lekker dichtbij de paspoortcontrole is, en kunnen we meteen boarden. Deze vlucht is met de Dreamliner van Qatar Airways die ons na 6 uur vliegen op Doha Airport af gaat zetten.
 
Tja, DE Dreamliner, maar als je het ons vraagt, niets bijzonders is onze mening. We zitten zelfs best krapjes, op stoelen achter het rijtje van de nooduitgang, misschien een foute keuze, maar we zitten en we zijn onderweg naar Doha Airport. We krijgen een lekkere maaltijd, een drankje op zijn tijd en zo is het toch best snel tijd voor de overstap. Twee uurtjes tussentijd en dit gaat ook als een speer, want het is één uur vooraf al boardingtijd, dus ja, peanuts.
 
Nu de volgende 6 uur op weg naar Bangkok. En direct ontstaat er een heftige verkoudheid bij Kwep. Of het nou aan de luchtdruk in het toestel ligt of aan de vreselijke hitte in het toestel, of puur natuur, binnen een uur kan ze niet meer uit d’r oogies kijken. Gatver………….  Maar wat doe je eraan, helemaal niets. Dus niezend, proestend op weg naar Bangkok onder het gebruikelijke genot van een snackje, een ontbijtje en wat drankjes tussendoor. Zo komen wij plaatselijke tijd 11.40u aan op Airport Bangkok.
 
En wat we hier beleven, niet eerder zo’n gekte meegemaakt. Het lijkt wel of heel Thailand op reis is. Wat een massa en wat een drukte. En dan het enerverende tempo van de medewerkers aan de paspoortcontrole zorgt ervoor dat we anderhalf uur later pas buiten staan. En hoe staan we hier, Kwep wordt alsmaar witter en witter en is het hier nu 35 graden buiten, een juiste combi om even bijna van d’r stokkie te gaan. Pfff, even een pas op de plaats hoor, wat een foute start. Gelukkig heeft ze altijd d’r zweetlappie bij en dat komt goed van pas. Even diep ademhalen, en dan toch maar weer door, want we zijn er nog niet. Nu op zoek naar de gratis transfer bus die ons op Don Mueang Airport af gaat zetten, waar vandaan we met Air Asia naar Yangon vliegen. En dat gaat vanzelf. Op de 2e verdieping bij gate 3 staat een klein bureautje waar je je aanmeld voor de bus, en we hoeven maar 10 minuten te wachten, de bus vertrekt om 13.30u naar Don Mueang Airport.
 
Maandag 18 januari
 
Eenmaal daar aangekomen is het nog erger als op de vorige luchthaven, je gelooft het niet, maar door de ellenlange wachtrijen, zijn we net op tijd aan de gate om ons vliegtuig op tijd te kunnen halen. En nu vallen we in de relax modus, de vlucht van nog geen uurtje is perfect en vooral lekker koel, een heerlijk bakkie erbij, en eenmaal op de luchthaven van Yangon is het hier onverwacht goed georganiseerd. Heerlijk rustig in vergelijking met alle maffe gekte van vandaag. Na weer verschillende controles is het nu tijd de buitenlucht op te zoeken. Temperatuur is goed te doen, behaaglijk warm en we struinen hier wat rond in de tijd dat wij wachten op onze chauffeur Zaw Hein, die ons naar ons hotel gaat brengen. En wat een grappige man, daar gaan wij het waarschijnlijk morgen wel mee redden. Hij gaat ons morgen door Yangon loodsen, dan weten we zeker dat we zien wat we op ons lijstje hebben staan. De voorbereiding was niet zo optimaal als voorgaande jaren, en via een Tripadvisor tip hebben we deze beste man weten te strikken. Maar morgen meer hierover.
 
Want nu zit ik hier heerlijk buiten op het terras van ons Hotel Grand United (Ahlone Branch) het verslagje te tikken. We hebben hier een kamer gekregen, nou ja, een appartement lijkt het wel, op de TOPfloor met vol uitzicht op de gouden punten van Shwedagon Pagoda. En onze avondmaaltijd hebben we hier ook meteen maar genuttigd, en ook dat was heerlijk. Dus al met al komt alles weer op zijn pootjes terecht. Zo meteen een neusspraytje, een paracetamolletje, en morgen fris weer uit de veren!!!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *