2016 Voorbereiding rondreis Myanmar

Het is weer zover. Driek en Kwep gaan weer op rondreis en deze keer gaan we naar MYANMAR.

Voor ons nog behoorlijk onbekend, en zeker ook voor vele van jullie. En hoe komen wij er toch bij hier naar toe te gaan. Tja, we zijn al in vele Aziatische landen geweest, en omdat we graag iedere keer wat nieuws willen ontdekken wordt de spoeling steeds dunner. Zeker ook omdat wij liefhebber zijn van lekker warm weer in onze winter, wat ook niet in alle Aziatische landen zo is. Maar nadat één van onze travel friends het afgelopen najaar in Myanmar geweest zijn, waren we verkocht. HIER willen wij ook naar toe, dit lijkt ons wel wat. Dus tickets geboekt, het huiswerk de afgelopen tijd gedaan en vandaag is het zover, we aan de lucht in op weg naar MYANMAR

We vliegen met Qatar Airways maken een tussenlanding op Doha, om vandaar door te vliegen naar Thailand waar we uren later gaan landen op Suvarnabhumi Airport te Bangkok. Daar nemen we de gratis bus naar Don Mueang Airport, de andere luchthaven van Bangkok, om daar de vlucht te nemen naar Yangon. Weer een hele uitdaging voordat we aan onze rondreis kunnen beginnen.

En om alvast te beginnen met Myanmar, even wat geschiedenis:

Myanmar met zijn 55 miljoen inwoners ligt o.a. tussen Thailand en China in, en is sinds 2010 pas echt open voor toeristen. Inmiddels mag nu zelfs de vrouwelijke oppositieleidster Aung San Suu Kyi na jarenlang huisarrest eindelijk weer de straat op. Voor 2010 zat het land volledig op slot door de militaire dictatuur, en ondanks dat het nu nog steeds een omstreden land is wat betreft een regime wat de mensenrechten schend, is het nu THE TIME TO BE.

Een land nog volledig ongerept, niet de massa´s toeristen, zelfs het pinnen gaat nog niet overal lukken, mobiele telefonie en internet staat nog in de kinderschoenen, geen hippe restaurants of uitgaansgelegenheden, dus super spannend. Wij gaan zelf de komende 3 weken maar eens op zoek wat er allemaal te bekijken is en wat er wel en wat nog niet werkt. En volgens de gelezen info is het een land met een geweldig lieve en aardige bevolking. En dat is meestal toch wat de meeste indruk maakt.

Maar laten we niet vooruit lopen op de zaken, the story wordt vervolgd de komende 3 weken!!!

                        

     Groetjes Driek en Kwep   

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *