2018 Marrakesh

      11 Reacties op 2018 Marrakesh

Stedentrip Marrakesh

Daar gaan we weer hoor, deze keer op stedentrip naar Marokko, en wel naar Marrakesh. We gaan daar het begin van het 61e nieuwe levensjaar van Kwep vieren, want het is toch geweldig om maar weer mooi op een vol jaar terug te kunnen kijken, zelfs nog steeds in redelijk goede gezondheid. Deze super bonustijd is echt fantastisch en dus meer dan een reisje waard!!!!

Bertran en Kim gaan natuurlijk ook weer gezellig mee. Wel met de aantekening dat alleen Kwep euforisch is om naar Marrakesh te gaan, de rest van het gezelschap heeft zo zijn bedenkingen bij dit uitstapje. Maar stiekum gaan ze wel allemaal graag mee, ha, ha.  Achteraf zullen we eens bekijken we wat we er werkelijk van vinden. Oordelen kun je uiteindelijk pas als je het aan den lijve ondervonden hebt, toch.

We vliegen weer vanaf Eindhoven Airport maar nu met Transavia. Dit is een vroege vlucht zodat we mooi de hele dag nog voor ons hebben. Eenmaal in Marrakesh hebben we als verblijf Hotel Lawrence d’ Arabie wat buiten de hectische Medina ligt. Dit hebben we bewust gekozen, omdat een verblijf in een authentieke Riad voor een deel van ons als een stelletje ‘hulpbehoevende’ niet echt ideaal is.

Hier vandaan hebben we 4 volle dagen de tijd om de verschillende highlights af te struinen, b.v. het beroemde Djeema El Fna Plein, moet zowel zowel overdag als in de avond bijzonder zijn om te bezoeken, de Paleizen ‘Bahia’ en ‘El Badii’, eventueel een bezoek aan de ‘Saadiens’ graftombes, misschien de Botanische Tuin ‘Le Jardin Secret’ of de prachtige tuin van Yves Saint Laurent – ‘Le Jardin Majorelle’, en dan is er nog de Koutoubia Moskee. Wandelingen door de souks zullen we zeker niet overslaan, even de Marokkaanse shopjes afstruinen.  Verder kijken we wat op ons pad komt en laten we ons gewoon verrassen.

Zal misschien moeilijk worden jullie live op de hoogte te houden tijdens zo’n korte break, en dan ook nog met zijn viertjes, al doet Kwep altijd wel d’r uiterste best hiervoor. Mocht het niet gaan lukken, onze ervaringen komen zo wie zo al is het dan wat later jullie kant op.

We gaan het zien en beleven in Marrakesh, tot laterrrrrrrrr

Groetjes Driek, Kwep en kids

 

 

11 thoughts on “2018 Marrakesh

  1. Ma de Jong ardje35@live.nl

    Jullie hele fijne dagen ,De zon hebben jullie mee,
    Ik volg jullie weer We hebben weer om naar uit te kijken ,Heel veel groetjes ,
    Ma de jong

  2. Ma de Jong ardje35@live.nl

    Jullie hele fijne dagen ,De zon hebben jullie mee,
    Ik volg jullie weer We hebben weer om naar uit te kijken ,Heel veel groetjes ,
    Ma de jong

  3. Mery

    Heel veel plezier daarginds! Vergeet vooral niet de Harira Tangeroise te eten (slurpen). Heerlijke pittige soep. Weldaad als je moe en flauw bent na urenlang sjokken door de souk. Bonne journee!

  4. Pappa en zus

    Wij volgen weer en zijn benieuwd. Weer eens iets anders he.en anders val je terug op aardappel prei soep Maar jullie kennende word het weer leuk ook voor ons Fijne dagen samen

  5. Inge

    En weer een tripje! Heerlijk hoor en Marrakech is zo leuk! Zeker ook het gerecht met duif en amandelen proberen hoor. Het eten is ook heerlijk daar. Heerlijke de soukh dwalen en zeker ook Jardin Majorellle bezoeken hoor. Heel veel plezier met zn vieren en geniet er van hoor! Kussss

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.