2014 Voorbereiding rondreis Maleisië

      Geen reacties op 2014 Voorbereiding rondreis Maleisië

 

                                         Het is eindelijk zover, we hebben de knoop doorgehakt, en gaan deze keer naar Maleisië

Dit is één van de landen die nog op ons verlanglijstje staat en zijn we benieuwd hoe het ons hier gaat bevallen. Weer spannend wat we hier gaan beleven en meemaken.

Maleisië is een vrij modern land in West Azië, dus extreme armoede zullen we er niet tegenkomen. Er zijn zo’n 29 miljoen inwoners waarvan ongeveer 60% Moslim is, 20% Boeddhist, 10% Christen, 6% Hindoe, en de rest een Chinese religie of geheel niet.

We gaan er de westkust ontdekken, en we zullen het lekker tropisch gaan hebben, altijd warm tussen circa 27 en 34 graden, en vochtig. Dus het zweetlapje gaat mee, om te deppen. Het tijdsverschil van Maleisië met onze klok +8u  (zomertijd bij ons), +7u (wintertijd bij ons)

We zijn weer begonnen met een vliegticket te boeken, deze keer vliegen we met Singapore Airlines. Daarna gegoocheld tot in het oneindige, forums afgestruind, en hebben we al een keuze gemaakt voor de overnachtingen. De hotels zijn geboekt, dan hebben we daar geen omkijken meer naar.

We vliegen in 12 uur naar Singapore en vandaar nemen de bus naar Melaka. Hier begint ons avontuur langs de westkust en we eindigen weer lekker aan het strand, een paar dagen rust voordat we weer naar ons hectische landje terugkeren.

Op de volgende pagina’s staan o.a. de route van de rondreis en bijbehorende hotels-guesthouses, en het reisverslag.

Veel plezier met het lezen ervan!

Groetjes,
 
          Driek en Kwep